Брой 3 2015

Производител на пречистватели за въздух и вода от Украйна търси български партньори

Представители на украинската компания "Digidrol", производител на пречистватели за опресняване и дезинфекция на въздуха и водата чрез озон, се срещнаха с главния секретар на БТПП Васил Тодоров.

0 коментара

ЧЕЗ предоставя ученически стипендии за трета поредна година

Победителите в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ получават правото да кандидатстват с оценката от състезанието във висши учебни заведения. За трета поредна година ЧЕЗ предоставя стипендии на най-талантливите ученици от гимназии с технически и икономически профил.

0 коментара

За четвърта година Пловдив е домакин на Европейския форум за социално предприемачество

Организатори са Националният съюз на трудово-производителните кооперации, в партньорство с Европейска комисия, Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за хората с увреждания, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социалните предприятия в Европа.

0 коментара
bg_china_04.jpg

Споразумеие за сътрудничество подписаха БТПП и Китайският съвет за насърчаване на международната търговия

Българската търговско – промишлена палата, съвместно с Китайският съвет за насърчаване на международната търговия Пекин (ССРИТ), организираха българо китайски бизнес форум.

0 коментара

Министър Десислава Танева се срещна със земеделски стопани в Бургас

По време на срещата, министър Танева отправи апел към местните власти да изпълнят промените в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, в частта за процедурата - общинският фонд да се разпределя в полза и с предимство за собствениците на животни. „Моят призив към кметовете е да изпълнят закона независимо от кратките срокове. Отворени сме и винаги сме били за диалог с бранша.

0 коментара

Започва прием на документи за кредитиране по пчеларската програма

Кандидатите с подписани договори по мерки Б и Г от Националната програма по пчеларство (НПП) за 2015 г., могат да кандидатстват за кредити от Държавен фонд „Земеделие”.

0 коментара

ЧЕЗ спря тока на „Тролейбусен транспор“ в Перник

Електрозахранването бе преустановено заради натрупани задължения над 640 000 лева към ЧЕЗ и неизвършени плащания по текущите си задължения за консумирана електроенергия от 5 месеца насам, съобщи пресцентъра на компанията.

0 коментара

ББР стартира нова програма за нисколихвено кредитиране, за малки и средни фирми, чрез търговски банки

Банката е готова да поема и част от риска по отпускани заеми - до 30% от стойността на отделните експозиции. Българска банка за развитие (ББР) стартира нова програма за финансиране на малки и средни фирми, чрез търговските банки в страната. ББР ще предостави ресурс на банките в размер на 150 млн. лева за последващо инвестиционно и оборотно кредитиране. При успех на инициативата, бюджетът й ще бъде увеличен до 350 млн. лева.

0 коментара

Националното представителство по туризъм на България вече е член на Асоциацията на руските туроператори (АТОР)

Това означава признание за важното място на страната ни на руския туристически пазар и показва отношението на големите руски туроператори към България, като туристическа дестинация. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция, в рамките на едно от най-големите международни туристически изложения за руския пазар - „Интурмаркет”.

0 коментара

Ваучери, предоставяне на работниците и служителите от предприятието, счетоводни, данъчни и осигурителни аспекти

В практиката на предприятията най-широко приложение имат ваучерите за храна, но освен тях, предприятията с финансови възможности предоставят на работниците и служителите си и други видове ваучери, които имат специфични аспекти на счетоводно отчитане, данъчно третиране и изискват внасяне на осигурителни вноски.

0 коментара

Меморандум за сътрудничество подписаха БСК и и Националното представителство на студентските съвети

Целта е да се обединят усилията на двете организации за ускоряване модернизацията на висшето образование и подготовката на конкурентноспособни и висококвалифицирани кадри за икономиката. „Цел № 1 на образованието трябва да бъде подготовката на кадри, притежаващи съответните знания, умения и компетенции, необходими за развитието на конкурентоспособна икономика.

0 коментара

Голямата награда „Кубратов меч“ за цялостен принос в електрическата мобилност през 2014, получи проф. д-р Енчо Попов

За четвърта година ИКЕМ връчи наградите „Кубратов меч“, за принос в развитието на електромобилността в България, в рамките на специализираното изложение „MachTech&Metal”, в Интер Експо Център, София.

0 коментара

Председателят на групата на работодателите на Европейския икономически и социален комитет Яцек Кравчик се срещна с вицепремиера Ивайло Калфин

Основна тема на срещата бе обсъждането на възможности и подходи за активизиране и оптимизиране на социалния диалог, с цел постигане на национално съгласие за извършване на наложителните реформи в България в областта на пенсионната реформа и на подобряване на заетостта. Кравчик представи европейските практики и опита на Полша при провеждането на пенсионната реформа. Той сподели, че в Полша, след обсъждане със социалните партньори, пенсионната възраст е повишена до 68 г.

0 коментара

Преоткрийте 50 - те малко известни туристически забележителности

Уважаеми, читатели,
В тази рубрика ще ви представим всичките тези 50 обекта, за да провокираме вашето любопитство и интерес към тях. Защото се прекланяме пред красотите на природата и пред творенията на нашите предшественици, през хилядолетната културна история по нашите земи. Защото подкрепяме идеята за развитието на страната, като целогодишна и многообразна туристическа дестинация.

0 коментара

Националният Център на книгата отвори програмите за кандидатстване

Програмите за подкрепа на Националния център за книгата са отворени и очакват издателства от България и чужбина да кандидатстват с книги на български автори. Надяваме се тази програма да подпомогне разпространението, популяризирането и реализацията на българска литература в страната и чужбина.

0 коментара

Перник бе домакин на заключителни събития по трансграничен проект

В Перник се проведе обучение на персонал на комунално дружество „Медиана“ (гр. Ниш), по проект "Системи за управление на отпадъците - споделен опит и добри практики в българо-сръбския трансграничен регион", както и публична трибуна / дискусия/, в рамките на същия проект.

Проектът стартира през април 2013г. Партньори са община Перник и Комунално предприятие "Медиана" град Ниш, което е водещият партньор по проекта.

0 коментара

Около 1 млн. германци са посетили България през 2014 г., 700 000 от тях, като туристи

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция в рамките на едно от най-големите международни туристически изложения в света – ITB, което се провежда в Берлин. В събитието участие взеха и заместник-министърът на туризма Надя Маринова и посланикът на България във Федерална република Германия Ради Найденов.

0 коментара

Десислава Танева откри Международните специализирани изложения „АГРА“, „БиоАГРА“ и „Винария“

Министър Танева заяви, че за нея е изключително удоволствие да бъде тук сред бизнеса и потребителите, които тази година са събрани в един мегафорум, обединяващ българското земеделие. „На едно място можем да видим -храни, оборудване, земеделски инвентар, вино, туризъм и всичко свързано със земеделския отрасъл, което е в пряка помощ на стопаните.

0 коментара