Националното представителство по туризъм на България вече е член на Асоциацията на руските туроператори (АТОР)

Националното представителство по туризъм на България вече е член на Асоциацията на руските туроператори (АТОР)

0 коментара

Това означава признание за важното място на страната ни на руския туристически пазар и показва отношението на големите руски туроператори към България, като туристическа дестинация. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция, в рамките на едно от най-големите международни туристически изложения за руския пазар - „Интурмаркет”. Тази година страната ни се представя на борсата с щанд от 200 кв.м., като интересът към него в първия ден на откриването е много голям.

Въпреки отчетения спад за 2014 г., Русия е на четвърто място сред генериращите пазари с над 650 хил. туристи и 9% дял в общия входящ туристопоток на България.

Вече действат предприетите стъпки от страна на българската държава за облекчаване на процедурите за издаване на визи за руските туристи. Според информация от Министерството на външните работи, визите се издават за два-три дни, а на територията на Руската федерация функционират 19 изнесени визови центрове. „В рамките на посещението ми в Брюксел следващата седмица, ще обсъдим възможностите и за издаване на визи за трети страни на летищата, включително и за руските туристи", каза министър Ангелкова.

По оценка на експерти, България предлага и най-добрата база за отдих на руски деца зад граница. Туристопотокът на деца от Русия в България през миналата година се е увеличил с 30% по данни на посолството ни в Москва. „Този брой показва доверието на техните родители в България, защото всеки иска най-доброто за своите деца“, допълни българският министър.

Повече по темата на http://www.tourism.government.bg