Голямата награда „Кубратов меч“ за цялостен принос в електрическата мобилност през 2014, получи проф. д-р Енчо Попов

Голямата награда „Кубратов меч“ за цялостен принос в електрическата мобилност през 2014, получи проф. д-р Енчо Попов

0 коментара

За четвърта година ИКЕМ връчи наградите „Кубратов меч“, за принос в развитието на електромобилността в България, в рамките на специализираното изложение „MachTech&Metal”, в Интер Експо Център, София.

С диплом за принос в сферата на електрическата мобилност през 2014 г. бяха отличени: „Чериът Моторс” АД – гр. София, за реализация на модел с електрически автобус с ултра кондензатори, използван в градския транспорт на гр. София; „Хайкад Инфотех“ ООД – гр. Пловдив, за реализиран модел на обучение със специализиран софтуер за проектиране, в партньорство с Русенски Университет – „Ангел Кънчев“.

Диплом за български продукт за електрическата мобилност за 2014 г. получиха: „Транспортна Електроника-91“ ООД – гр. Пловдив, за Система за електрическо задвижване на електромобили, със синхронни електромотори с постоянни магнити 50 кВт/300В и 25 кВт/144В. Системата е с готовност за серийно производство; „Шумен – Пътнически автотранспорт“ ООД – гр. Шумен, за успешна конверсия на конвенционален дизелов автобус в електробус; „АТМ Център“ АД - за реализация на Модел за използване на малък градски електромобил „Yogomo“в туристическия бизнес; и „Авто Ойл“ АД - за реализация на Модел за използване на малък градски електромобил „Yogomo“в туристическия бизнес.

Диплом за принос в сферата на Науката и образованието в електрическата мобилност през 2014 г. получиха: Проф. Иван Миленов, за разработване на оригинално електрическо задвижване за българска голф-количка; Доц. Георги Червендинев, за създаване на иновативен дизайн на българска голф-количка; Доц. д-р Иван Евтимов от Технически университет ”Ангел Кънчев“ - гр. Русе, за създаване на учебници по дисциплината „Електромобили”, изучавана от студентите ОКС „магистър” в Транспортния факултет на Русенския университет.

По време на събитието бяха връчени и първите 10 безконтактните карти IKEM за зареждане в мрежата от зарядни колонки за електромобили. Съгласно подписано между ИКЕМ и Съюза на българските автомобилисти (СБА) споразумение, притежателите на картите IKEM ще могат да ползват безплатно услугите на СБА. Управителят на „Интер Експо Център“ Ивайло Иванов връчи награда на ИКЕМ за дългогодишно успешно партньорство в областта на електромобилността.

Повече за наградите и ИКЕМ на http://www.bia-bg.com