Брой 11 2022

2079_0.png

Петото зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе от 6 до 11 декември, НДК (2)

Петото зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе в НДК от 6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала тази година е „Четене с разбиране“ и е част от #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация „Българска книга“.

0 коментара

За 29-ти път БТПП връчи Годишните си награди

Церемонията се състоя на живо и събра над 200 представители на бизнеса, на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари), партньори на Палатата от страната и чужбина.

0 коментара

Дните на японската култура в България приключват с изложба на творби от едномесечната Кири-е Академия

Експозицията ще бъде открита в  събота, 3 декември, в 17 ч в столичната галерия "Ларгото" (метростанция „Сердика“) и ще остане отворена за посетители до края на 2022 г.

0 коментара

Стратира нов Подкаст в публичното пространство / или в НЕТА/ ?, „Със сърце за занаятите“

„Насочваме усилията си: към дигиталното пространство - за да достигнем до многобройна публика, включително до българите в чужбина; към кинодокументалистиката – да запазим технологиите на занаятите, докато майсторите ги има и да развием

0 коментара

МИИ организира Анкета, относно очакваните въздействия от прехода към евро, върху МСП

До 16 декември ще се проведе онлайн допитване на сайта на Министерството на икономиката и индустрията за очакваните въздействия от прехода към евро, върху МСП

Освен чрез сайта на министерството, анкетата ще бъде разпространена и чрез специализирани организации.

0 коментара

Българското председателство на ЦЕИ събра водещи експерти от Европа, които обсъдиха бъдещето на сектора на МСП

Икономическият и бизнес форум в рамките на Българското председателство на Централно европейската инициатива (ЦЕИ) събра в София водещи експерти от цяла Европа, които обсъдиха предизвикателствата и бъдещето на сектора на МСП в региона.

0 коментара

Световния туристически бизнес се събира във Великобритания от 7 до 9 ноември

20 представители на туристическия сектор у нас представят България в най-голямото в света изложение за професионалисти в туристическата индустрия World Travel Market В събитието участва и министърът на туризма д-р Илин Димитров.

0 коментара

Международна конференция за дигитална трансформация в туризма събра експерти от осем държави

„Дигитализирането на туризма е необратим процес на модернизацията на сектора. Имаме визията, идеите, специалистите и иновациите, за които ни вдъхновяват представителите на научната общност. Тези идеи ще бъдат успешно приложени от туристическия бизнес, в услуга на потребителите“, каза министърът на туризма Илин Димитров при откриване на форума. По думите на министъра дигитализацията може да намери отлична проява в държавите от Дунавския регион и Балканите.

0 коментара

Предстоящо, NEXT DIFI 2022

NEXT DIFI 2022 е седмото издание на финансовия форум за дигитални финанси, финтех и банкови иновации. То е посветено на актуалните въпроси, свързани с кибер сигурността във финансовата сфера, дигиталните финансови инструменти, новите технологии, икономическите промени и съвременните предизвикателства във финансовия сектор.

0 коментара

Националните дни на неформалното образование 13 – 15 октомври 2022 г.

Националните дни на неформалното образование са партньорска инициатива на над 30 български институции и организации от всички образователни сектори и степени, които развиват иновативни практики за неформално обучение и образование за учещи през целия живот от всички възрасти.

0 коментара

Министър Пулев и екипът му осъществиха Мобилна приемна в областната управа в Силистра

Целта на приемната е да се популяризира и запознае местният бизнес с кандидатстването по процедурите по Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/ и структурните фондове на ЕС.
Министър Пулев обяви, че от всички регистрирани фирми в Силистра и областта, 99% попадат в сегмента микро-, малки и средни предприятия и могат да кандидатстват по Плана за възстановяване и устойчивост, като 93% от тях са микро предприятия с до 9 заети лица.

0 коментара

АЗ пренасочва средства в подкрепа за работодатели и регистрирани безработни

Агенцията по заетостта чрез своите дирекции „Бюро по труда“, предлага финансова подкрепа на работодатели и регистрирани безработни. Това стана възможно, след преразпределение на средствата между програмите и мерките за насърчаване на заетостта от Националния план за действие по заетостта за 2022 г.

0 коментара

ББР подпомага ММСП в прехода им към елена и ниско въглеродна икономика

Българската банка за развитие подпомага компаниите в сектор „Преработваща промишленост“ у нас в прехода им към зелена и ниско въглеродна икономика чрез новата си програма „Енергийната ефективност на МСП“. Нуждата от подобни инвестиции за малкия и средния бизнес вече не е само въпрос на стратегия за зелен преход и опазване на климата, а необходимост., породена от несигурността на енергийните пазари и последиците от пандемията от COVID-19.

0 коментара