Международна конференция за дигитална трансформация в туризма събра експерти от осем държави

Международна конференция за дигитална трансформация в туризма събра експерти от осем държави

0 коментара

„Дигитализирането на туризма е необратим процес на модернизацията на сектора. Имаме визията, идеите, специалистите и иновациите, за които ни вдъхновяват представителите на научната общност. Тези идеи ще бъдат успешно приложени от туристическия бизнес, в услуга на потребителите“, каза министърът на туризма Илин Димитров при откриване на форума. По думите на министъра дигитализацията може да намери отлична проява в държавите от Дунавския регион и Балканите.

Международната конференция се осъществява в изпълнение на Стратегията на ЕС за Дунавския регион (EUSDR), приоритетна област 3 "Култура и туризъм", координирана съвместно от България и Румъния.

Акцентът в програмата на конференцията са въпросите за дигиталната трансформация в сектор туризъм в контекста на развитието на иновациите, новите тенденции в маркетинга и добрите практики в Европа и в Дунавския регион.

Партньор на събитието е Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Екип на висшето училище представи роботи, които в бъдеще могат и се очаква все по-широко да подпомагат работата в туристическия бизнес.

Конференцията за дигитална трансформация в туризма се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

Повече на https://www.tourism.government.bg