Българското председателство на ЦЕИ събра водещи експерти от Европа, които обсъдиха бъдещето на сектора на МСП

Българското председателство на ЦЕИ събра водещи експерти от Европа, които обсъдиха бъдещето на сектора на МСП

0 коментара

Икономическият и бизнес форум в рамките на Българското председателство на Централно европейската инициатива (ЦЕИ) събра в София водещи експерти от цяла Европа, които обсъдиха предизвикателствата и бъдещето на сектора на МСП в региона.

Събитието бе организирано от ИАНМСП в сътрудничество с Министерство на външните работи и съпътства срещата на външните министри от инициативата в София, като събра над 250 представители на бизнеса, публични институции, бизнес организации, клъстери и много други от цяла Европа.

В рамките на откриващия панел бяха обсъдени водещите предизвикателства пред МСП в страните от Централна и Югоизточна Европа, свързани с икономическите последствия от войната в Украйна – пазара на суровини, енергия, веригите на доставки и други.

Темата за таланта, като източник на конкурентоспособност и икономическо развитие бе обсъдена от Н. Пр. Лазар Команеску, генерален секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, Светлин Наков, основател на Софтуерен университет, Йан Борманс, изпълнителен директор на Европейската стартъп мрежа, и Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив клъстер България. Панелът бе модериран специално от Серджо Арзени, президент на Международната мрежа за МСП INSME.

Повече за събитието на https://www.sme.government.bg/?p=59738