За 29-ти път БТПП връчи Годишните си награди

За 29-ти път БТПП връчи Годишните си награди

0 коментара

Церемонията се състоя на живо и събра над 200 представители на бизнеса, на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари), партньори на Палатата от страната и чужбина.

Призовете са за постиженията на фирми и партньори, работили за развитието на бизнеса в България , а отличените фирми в Класацията на БТПП "Топ 100" са определени въз основа на критерии, показващи устойчивост и успешно управление, на база фирмените отчети.

В категория „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите, максимална печалба и максимална рентабилност на активите, собствения капитал и приходите от продажби през 2021г.“ бе наградено ЕЛАЦИТЕ – МЕД АД с бронзова статуетка "Хермес" и грамота.

В категория „ТОП 100 Фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2021/2020 г.“ отличието - ПЛАКЕТ И ГРАМОТА, бе връчено на ППС ИНВЕСТ ЕООД.

В категория „ТОП 100 Фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2021г.“ бе отличено ТЕКСАЙД БЪЛГАРИЯ ЕООД.

В категория „ТОП 100 Фирми, класирани по изменението на печалбата 2021/2020 г.“, БТПП отличи СТРОЙКОЛУКС ООД.

БТПП и нейните партньори от „Б2Б Тийм“ ООД определиха „Награда за най-добре представяща се компания през 2021 г.“. Тя е за СТАРДОР ООД.

В категория „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите и максимална печалба на приходи и на собствен капитал през 2021 г.“ наградата получи ПАРК ЛЕЙН ДИВЕЛЪПМЪНТС В категория "Браншови организации", с бронзова статуетка "Хермес" и грамота бе отличен КЛЪСТЕР ПОДЕМНА ТЕХНИКА.

ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА-БЛАГОЕВГРАД получи наградата в категорията "Регионални търговско-промишлени палати".

В категория “Посланик” за 2022 г. наградата е за Н.Пр. Виталий Москаленко, посланик на Украйна в България, за заслуги към развитието на диломатическите отношения между България и Украйна и за принос в постигане целите на БТПП.

Г-жа Синем Таштан, Съветник по търговско-икономическите въпроси в Посолството на Р Турция в София, бе отличена в категория чуждестранен търговски представител

НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ получи наградата в категория „Медия“, а Диана Янкулова от БНР, бе отличена в категория „Журналист“.

В словото си Председателят на БТПП Цветан Симеонов отбеляза, че 2023 г. ще наследи много предизвикателства и трудности от предишните две години.“ Към кризите – пандемия, война в Украйна, ръст на енергийните цени, ще се прибавят и нови предизвикателства като поскъпването на кредита например,“ каза Симеонов и изтъкна, че БТПП не е прекратила обслужването на бизнеса и не е попречила на нито една сделка. „Радвам се, че имаше фирми, които последваха съветите ни да ограничат или затворят производства, които са губещи, да диверсифицират дейностите си, да се опитат да станат енергийно по-независими и да се лишат от печалби, но да внедрят нови технологии в своите производства“, каза още председателят на БТПП. Симеонов изрази удовлетвореността на организацията от това, че България запази добрите си макроикономически показатели и призова за кураж пред трудностите, за да се развива страната и икономиката й., като заяви, че Палатата ще продължи да съдейства за отварянето и проработването на нови логистични коридори, за намирането на нови партньори и нови места за инвестиции.

В приветствие към присъстващите Лазар Лазаров - служебен заместник министър-председател по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика, заяви , че получаването на статуетката "Хермес" е неоспоримо доказателство за успех, защото класацията на БТПП се извършва върху обективни критерии. "Правителството и Министерството заедно със социалните партньори ще продължим да търсим нещата, които ни сближават, за да постигнем добри резултати за конкретната фирма, отделния човек и за държавата", каза още Лазаров.

БТПП получи поздравителни адреси от президента, финансовия министър, министъра на здравеопазването, Агенцията по заетостта, неправителствени организации и компании.

Повече по темата на https://www.infobusiness.bcci.bg/btpp-vruchi-traditsionnite-si-godishni-nagradi642.html