Интервю

Стамен Янев: В сферата на инвестициите е много важна екипната работа

Интервю на Славка Хинкова с изп. директор на БАИ Стамен Янев

Г-н Янев, Българската агенция за инвестиции подпомага чуждестранните инвеститори за по-бързо стартиране на бизнеса им в България. В какво се изразява тази подкрепа?

0 коментара

Каталин Тот: Унгарските храни са без ГМО и са признати със своето високо качество на световните пазари

Интервю на Славка Хинкова със заместник-държавния секретар на Министерството на земеделието на Р. Унгария, Каталин Тот

Госпожо Тот, В България сте по повод участието на Унгария, като страна партньор на международните изложения ИНТЕРФУД & ДРИНК, какви са първите Ви впечатления от страната и Изложението?

0 коментара

Инж. Мариана Димитрова: Социалните предприятия вече имат възможност да работят по Обществени поръчки

Инж. Мариана Димитрова е управител на ДИБИКО ЕООД.
Завършила е текстилна техника и технологии в Техническия университет – София, специалност трикотаж и веднага започва работа в кооперацията за бебешко облекло. Вече 26 г. е в ТПК “Д. Благоев“ , като от 1988 г. досега е председател, което е сериозен атестат, като се има предвид, че длъжността е изборна.
0 коментара

Евгений Иванов: Работим за организационно и ресурсно укрепване на Агенцията, опростяване на правилата и по-широк достъп на малкия и средния бизнес до европейско и национално финансиране

Евгений ИВАНОВ е Изпълнителен директор на ИАНМСП. Завършил е Техническия университет в София, специалност „Електрически машини и апарати“. Има две магистратури – „Икономика, организация и управление на патентно-правната и лицензионна дейност“ и „Комплексно социално-икономическо развитие на градското стопанство“.
0 коментара

ДЕНИЛ – Лидерът на пазара за мъжко облекло в България

ДЕНИЛ – Лидерът на пазара за мъжко облекло в България, продава по 100 000 артикула на сезон, като нейни клиенти са уважавани личности от областта на бизнеса, политиката, спорта и изкуството.
Интервю с управителя Емил Арабаджиев

0 коментара
articles__2c8499820bc5aa734be9c77d587b6801.jpg

Животновъдството, перспективен отрасъл, а не само стара слава.

Визитка: Голямо Враново Инвест АД е един от най-големите производители на свинско месо в страната. Комплексът е със затворен цикъл: 26 000 прасета, 2000 свине майки, 3000 дка посевни площи, силози за 7 500 т зърно, фуражен цех, модерен цех за месопреработване, който произвежда над 100 трайни и малотрайни продукти от свинско месо, 19 фирмени магазина. Над 200 души персонал работят във фирмата.

0 коментара
201234_XL_1331419168.jpg

Кооперациите у нас са с традиции, все още живи и жизнени

Те са успешна форма на организация и ще търпят развитие
При нас всеки работник е и кооператор и това е доказано ефективно, твърди председателката на ТПК “Д. Благоев”

Г-жо Димитрова, как успяхте да запазите кооперацията „жива”?

0 коментара
2112277729.jpg

Геновева Христова: Убеждаваме се с всеки следващ успех, че „Съединението прави силата”

Пари има достатъчно, няма административен капацитет и работещ механизъм за усвояването им

Г-жо Христова, вие сте един от пионерите в развитието на клъстерите в България, колко и какви клъстера обединява Асоциацията на бизнес клъстерите у нас?
- Понастоящем в Асоциацията са 12 клъстера от цяла България от секторите ИКТ, мебелно производство, мехатроника и автоматизация, морска индустрия, туризъм, текстил и вино.

0 коментара

Когато хората дойдат при нас и видят с очите си

Цвятко Стоименов: "Когато хората дойдат при нас и видят с очите си как се отнасяме към всяка отделна лозичка и с каква любов правим виното си, те ще оценят истински стойността на съдържанието в бутилката"

0 коментара