Брой 2 2012

201234_XL_1331419168.jpg

Кооперациите у нас са с традиции, все още живи и жизнени

Те са успешна форма на организация и ще търпят развитие
При нас всеки работник е и кооператор и това е доказано ефективно, твърди председателката на ТПК “Д. Благоев”

Г-жо Димитрова, как успяхте да запазите кооперацията „жива”?

0 коментара
2112277729.jpg

Геновева Христова: Убеждаваме се с всеки следващ успех, че „Съединението прави силата”

Пари има достатъчно, няма административен капацитет и работещ механизъм за усвояването им

Г-жо Христова, вие сте един от пионерите в развитието на клъстерите в България, колко и какви клъстера обединява Асоциацията на бизнес клъстерите у нас?
- Понастоящем в Асоциацията са 12 клъстера от цяла България от секторите ИКТ, мебелно производство, мехатроника и автоматизация, морска индустрия, туризъм, текстил и вино.

0 коментара

Обективните условия на средата – фактор при интериорното изграждане на офиса

Условията на интериорната среда са важни фактори, които оказват влияние върху проектирането на интериора и обзавеждането за офиса. Пряко отношение върху усещането за комфорт на служителите има съвкупността от показатели на въздушната среда в помещенията (температура, относителна влажност на въздуха, шум, осветление, топлообмен, движение на въздуха),.

0 коментара

В БТПП - семинар за развитието на конкурентоспособни клъстери

Българската асоциация на жените-предприемачи в партньорство с Българската търговско-промишлена палата и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма организираха проведоха семинар в БТПП на тема „Напредъкът на България в развитието на конкурентоспособни клъстери”.
Водещи специалисти направиха представяния по темите:
- „Подкрепа за развитието на клъстерите в България” – г-н Росен Драганов, главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в МИЕТ;

0 коментара

Малави – възможности за търговия, туризъм и инвестиции

Бизнес семинар „Малави – възможности за търговия, туризъм и инвестиции”се проведе в БТПП на 24.02 2012. Събитието откри председателят на БТПП Цветан Симеонов. „Малави е известна с производството и износа на селскостопански продукти, а България има богат опит в обработването им”, отбеляза той. Според него, богатството на природни ресурси на Малави е нова възможност за българските инвеститори. Посланикът на Малави Н. Пр. проф.

0 коментара

Вестник Computerworld България излъчи „ИТ проект на 2011”

“Надявам се, че изборът на победител в категория "Корпоративен сектор" ще бъде приет като вдъхновение от всички компании, които разработват и прилагат ИТ базирани решения за енергийна ефективност, каза Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, ИТ и съобщенията при връчване на отличието на Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Йелоу 333 . „Този и подобни проекти са част от икономиката на интелигентните градове, която се стремим да изградим", заяви зам.-министър Борисов.

0 коментара

Безработни лица ще стартират свой бизнес

Безработни лица ще стартират свой бизнес до 20 000 лв. чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

Кандидатите могат да подават проектните предложения от 7 май до 31 май 2012 г. За започване на собствен бизнес в подкрепа на безработни лица са предвидени 75 млн. лв. 2/3 от тях ще бъдат предоставени под формата на грантове до 20 000 лв. за реализацията на бизнес идея.

0 коментара

Удължава се срокът за кандидатстване по лозарската програма

Удължава се срокът за кандидатстване по лозарската програма До 22 юни 2012 г. ще продължи приемът на единни заявления за подпомагане по мерките от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Програмата се прилага като финансов инструмент в България за периода 2008/2009 – 2013/2014 г. Общият бюджет по програмата до 2014 г. е 112 683 000 евро, като финансирането е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ).

0 коментара

МСП от машиностроенето – с възможност за участие в международен проект

Въвеждащ семинар на тема „Формиране на конкурентно поведение на МСП в международна бизнес среда - чрез развитие на човешкия потенциал и партньорството” събра представители на МСП от машиностроенето с представители на института за развитие на предприемачеството и камарата на машиностроителите към БСК. Семинарът имаше за задача да представи проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

0 коментара

Кражби на трансформаторно масло от съоръжения на ЧЕЗ

От началото на годината от трансформатори на компанията са източени 21 657 литра масло на стойност 49 хил. лева, съобщиха от ПР дирекцията на компанията. Това е над два пъти повече в сравнение с периода януари - юли на 2011 г.

Щетите от повредени трансформатори вследствие на кражби на масло, от началото на 2012 г. до средата на юли, възлизат на 195 хил. лева, докато за същия период на миналата година те са били 140 хил. лева.

0 коментара

МЗХ ще представи на място Програмата за развитие на селските райони

На вниманието на желаещите да кандидатстват за подпомагане по ПРСР!

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони/ ПРСР/ на Празника на розата в Стрелча и на Нестинарския събор в с. Българи.

В събота, 02 юни, организаторите на Фестивала на розата в Стрелча ще пресъздадат вековната традиция по ритуалния розобер. Кулминацията е изборът на Царица на розите, увенчаващ стремежа към красота и съвършенство.

0 коментара