Брой 8 2014

Световни марки очила на Хонконгския Оптичен Панаир през ноември

Глобални тенденции в сферата на модните очила ще бъдат представени на Панаира за Оптика в Хонконг – водеща търговска платформа за оптични продукти в Азия. Изложението ще се проведе между 5 и 7 ноември 2014 г. в Хонконгския Конгресен и Изложбен Център.

0 коментара

БТПП организира бизнес делегация за изложението ELMIA Subcontractor 2014, Швеция

Българската търговско-промишлена палата организира участието на фирми в бизнес делегация до гр. Йоншопинг, Швеция в периода 11 – 14 ноември 2014г. по повод изложението за поддоставчици ELMIA Subcontractor. БТПП предлага два варианта за участие в изложението – като изложители и като посетители, участващи в двустранните срещи.

0 коментара

Фонд „Земеделие” изплати над 5,5 милиона лева за преструктуриране и конверсия на лозя

Средствата са изплатени на 12 кандидати, подали заявки за авансово плащане, след сключване на договори по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г.
Заявките за авансово плащане, придружени с банкови гаранции, се подаваха от 21 до 31 юли 2014 г. По тях може да бъде изплатена до 80% от финансовата помощ, предвидена за инвестицията, в случай че реализацията на проекта е започнала.

0 коментара

Набират се младежи за дуално обучение в Германия

Федералната агенция по труда към германското Министерство на труда и социалната политика обяви, че за трета поредна година ще започне набирането на кандидати за участие в програмата “The Job of my Life” (MobiPro-EU). Тя има за цел да подпомогне, включително и финансово, общо 2 000 младежи от ЕС, които искат да започнат дуално професионално обучение в Германия, съобщиха от пресцентъра на АЗ.

Кандидатите трябва:

0 коментара

Сертификатът по световно известния стандарт “ИНВЕСТИТОРИ В ХОРАТА” бе връчен на официална церемония в София

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД получи бронзово отличие и сертификат за стандарта „Инвеститори в хората“ (Investors in People) на официална церемония, която се проведе на 14 август 2014 г. в Царските зали на Военна академия „Г. С. Раковски“ в София. Отличието бе връчено лично от Дейвид Дейл, оперативен директор на международното поделение на „Инвеститори в хората“, в присъствието на мениджъри на компанията и на представители на чешкото и британското посолствo.

0 коментара

Нов проект за трансгранично сътрудничество България – Сърбия започва БТПП

Заедно на европейския пазар – общи възможности от бранш Текстил и облекло от трансграничния регион България – Сърбия

Това е работното заглавие на Проекта за трансгранично сътрудничество България – Сърбия, на БТПП, разработен съвместно с Браншовата организация за текстил и облекло в Кюстендил и Регионалната търговско-промишлена палата Лесковац, Република Сърбия. Договорът за проекта е в сила от 25 юли 2014 г.

0 коментара

Инж. Мариана Димитрова: Социалните предприятия вече имат възможност да работят по Обществени поръчки

Инж. Мариана Димитрова е управител на ДИБИКО ЕООД.
Завършила е текстилна техника и технологии в Техническия университет – София, специалност трикотаж и веднага започва работа в кооперацията за бебешко облекло. Вече 26 г. е в ТПК “Д. Благоев“ , като от 1988 г. досега е председател, което е сериозен атестат, като се има предвид, че длъжността е изборна.
0 коментара

Работодателите са за прозрачно, открито и мотивирано служебно правителство

Росен Плевнелиев разговаря с национално представителните организации на работодателите и синдикатите, във връзка със задачите и приоритетите пред служебното правителство. На срещата, по покана на президента, бяха обсъдени и актуални икономически и социални въпроси, съобщи пресцентъра на БТПП.

0 коментара

Връчиха договори за финансиране в рамките на Седма конкурсна сесия на Националния иновационен фонд (НИФ) 

Общо 152 проектни предложения бяха представени в рамките на Седма сесия, обявена на 1 февруари т.г. Одобрените 52 проекта ще получат държавна субсидия на обща стойност близо 10 млн. лева. От тях 46 са научноизследователски развойни проекти и 6 са проекти за техническа осъществимост. Проектите са от сферите машиностроене, електроника и електротехника, фармация, хранително-вкусова промишленост, ИКТ в сферата на предприятията, творчески индустрии и др.

0 коментара