Брой 10 2023

19934.jpg

Десет български учители бяха отличени с наградата „Константин Величков“

В Деня на народните будители, десет български учители бяха отличени за своята работа и принос към образованието с наградата на Министерството на образованието и науката „Константин Величков“ .

0 коментара
19933.jpg

Ще работи ли формула при определяне размера на максималния осигурителен доход?

Автор: Мария Минчева, зам.-председател на БСК

Малко са нещата, които човек може да направи сам. Обикновено са ни нужни сподвижници и партньори. За да намери дадена идея поддръжници, в повечето случаи трябва да сме в състояние да я „продадем“, така че човекът срещу нас да намери отговор на въпроса: „Какво полезно има в тази идея за мен? Защо да предприема действие в една или друга посока?“

0 коментара
19931.jpg

Националния център за книгата и литературен клуб „Перото“ публикуваха „краткия“ списък на Награди „Перото“ 2023 г

Финалните номинирани или т.нар. кратък списък на Награди „Перото“ 2023 г. вече е готов. Престижните литературни отличия, учредени от Националния център за книгата и едноименния литературен клуб в НДК, ще бъдат връчени за девета поредна година.

Ето и окончателните номинации за Награди „Перото” 2023:

Проза

Елена Алексиева за „Вулкан” – изд. Жанет 45

Кристин Димитрова за „Ще се върна за теб” – изд. Обсидиан

0 коментара
19820.jpeg

МТСП стартира конкурса за Годишните награди за социално отговорен мениджмънт

Приемането на кандидатури е от 20 октомври до 20 ноември 2023 г.

За трета поредна година Министерството на труда и социалната политика организира конкурс за Годишните награди в областта на корпоративната социална отговорност - „Социално отговорен стратегически мениджмънт“. Кандидатите ще се състезават в три категории: общество, околна среда и човешки ресурси.

19739.jpg

Започва регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2023 г.

Кампанията и церемонията за 13-ото издание са със специалното участие на Христо Борисов, съосновател на първата българска компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара

От днес, 16 октомври, започва регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2023 г. 

0 коментара
19738.jpg

Кръгова икономика в текстилния сектор - акценти от проведена конференция

Целта на форума „Кръгова икономика в текстилния сектор: практики, решения и политики , който събра представители на властта, европейските институции, бизнеса и експерти от бранша, беше намирането на работещо решение, свързано с въвеждането на системата за разделно събиране на текстил в България. Според европейските изисквания, от началото на 2025 г. всички държави членки на ЕС трябва да събират непотребните текстилни изделия разделно, така че да не отиват в общия боклук и да се депонират.

0 коментара
19737.png

Първо кариерно изложение в авиационната индустрия Sofia Air Careerport

Първо кариерно изложение в авиационната индустрия Sofia Air Careerport се провежда на 20 и 21 октомври (в 14:00 ч. на 20 октомври и в 10:00 ч. на 21 октомври, Терминал 2, етаж 2..

Изложението е организирано от СОФ Кънект, операторът на летище София и още пет компании от летищната екосистема, в която са заети над 6000 специалисти. В рамките на двата дни компаниите ще представят възможностите за професионално развитие и отворените позиции за работа в тях.

0 коментара
19476.jpg

Съвместен изследователски институт между японската „Мейджи“ и „Ел Би Булгарикум“ ще бъде създаден у нас

Научно-развойният център ще се фокусира върху изследователската дейност и иновациите в сферата на млекопроизводството. Целта е съвместният институт да стартира още през 2024 г.

0 коментара
19245.jpg

IV-то издание на Международната конференция „Финансова и инвестиционна подкрепа за МСП - Sofia International Money Expo“ (SIM EXPO 2023)

IV-то издание на Международната конференция „Финансова и инвестиционна подкрепа за МСП - Sofia International Money Expo“ (SIM EXPO 2023) под мотото „София – Регионален финансов хъб“, ще се проведе на 10-11 октомври 2023 г., в зала „Витоша“ на Интер Експо Център, гр. София.

0 коментара
19244.jpg

Откриха 11-ия Европейски форум на социалната и солидарна икономика

В изложението, което се провежда в Националния дворец на културата в периода 5 – 8 октомври, участват над 50 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации. В рамките на събитието ще бъдат проведени дискусии, свързани с мястото и ролята на социалната икономика, финансовите механизми за нейната устойчивост и подкрепата от държавата за развитието на сектора.

0 коментара
19172.png

Агенция по заетостта стартира прием на заявления от доставчици на обучения

Агенция по заетостта стартира прием на заявления от доставчици на обучения, които желаят да обучават с ваучери. Кандидатстването ще бъде само електронно чрез платформа, достъпна на https://training.az.government.bg/registration.

19091.png

За вас Работодатели

Участвайте като изложители в Career Show 2023 , най-голямото експо за квалифицирани кадри, което ще се проведе в София, Пловдив и Варна. Срещнете се с предварително селектирани кандидати за работа

Career Show 2023 - водещото кариерно събитие за професионално и личностно развитие

тази година ще се проведе на три локации - 5 октомври Арена Армеец, 10 октомври в Пловдив и 27 октомври във Варна.

0 коментара