Съвместен изследователски институт между японската „Мейджи“ и „Ел Би Булгарикум“ ще бъде създаден у нас


Научно-развойният център ще се фокусира върху изследователската дейност и иновациите в сферата на млекопроизводството. Целта е съвместният институт да стартира още през 2024 г.

Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов и Н. Пр. Хироши Нарахира, извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България. Двамата отбелязаха, че в края на тази година се празнуват 50 години от ус „Чрез създаването на центъра за научна и развойна дейност ще издигнем сътрудничеството между „Ел Би Булгарикум“ и японската „Мейджи“ на следващо ниво - ще създадем нови продукти и ще имаме възможност да отворим нови пазари“, заяви министър Богданов. По думите му, това ще даде основа за солидно партньорство между двете компании и в следващите 50 години.

Богданов посочи, че търговско-икономическите отношения с Япония са изключително важни за страната ни, а партньорството между „Мейджи“ и „Ел Би Булгарикум“ е знаково за развитието на българо-японското сътрудничество. 

Министър Богданов и посланикът на Япония у нас обсъдиха още големия потенциал между двете държави в аутомотив сектора, енергетиката и бъдещо партньорство в изграждането на нов тип индустриални зони в България. 

Той посочи, че търговско-икономическите отношения с Япония са изключително важни за страната ни, а партньорството между „Мейджи“ и „Ел Би Булгарикум“ е знаково за развитието на българо-японското сътрудничество. 

Министър Богданов и посланикът на Япония у нас Н. Пр. Хироши Нарахира обсъдиха още големия потенциал между двете държави в аутомотив сектора, енергетиката и бъдещо партньорство в изграждането на нов тип индустриални зони в България 

Повече на https://www.mi.government.bg