Брой 12 2022

5371.jpg

МИР: Огромен интерес на фирмите към Плана за възстановяване – подадени са над 10200 проекта за по-малко от пет месеца

Над 10200 са подадените проектни предложения по първите две процедури от Плана за възстановяване и устойчивост по линия на Министерството на иновациите и растежа – „Технологична модернизация“ и „ИКТ решения и киберсигурност“. Те са  на обща стойност над 765 млн. лв., сочат данни на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа (МИР).

0 коментара

Анкетно проучване на БТПП относно Коледните бонуси

За втора поредна година се запазва висок процентът на фирмите, които възнамеряват да раздават коледни бонуси на служителите си

Българската търговско-промишлена палата проведе експресно анкетно проучване във връзка с допълнителните възнаграждения (бонуси) около Коледа, в периода 2-7 декември 2022г. В проучването участваха около 100 браншови организации и предприятия от различни сектори на икономиката, сред които са услугите, строителството, търговията и други.

0 коментара

Германската компания „Профайн Енерджи ГмбХ“ официално потвърди своя интерес за мащабна инвестиция в Северозападна България

Германската компания „Профайн Енерджи ГмбХ“ официално потвърди своя интерес за мащабна инвестиция в Северозападна България , изграждане на плаваща соларна електроцентрала с капацитет в рамките на 500 ÷ 1500 mWp, на територията на язовир „Огоста“.

0 коментара

Агенцията по заетостта е с нов изпълнителен директор

Смилен Вълов, който е част от екипа на Агенция по заетостта повече от 16 години, е новият изпълнителен директор на институцията. Той беше представен в новата си роля пред колегите от Централно управление на Агенцията лично от министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков и двамата заместник-министри Лазар Лазаров и Иван Кръстев.

0 коментара
2085.jpg

УС на БСК прие Позиция за ускорено присъединяване към еврозоната Съобщение на пресцентъра

Позиция за ускорено присъединяване към еврозоната и въвеждане на еврото от 1 януари 2024 г. прие Управителният съвет (УС) на Българската стопанска камара (БСК) на проведено редовно заседание.

0 коментара

Пазарът на труда в България трябва да възприема всеки човек като талант

Това послание отправи министър-председателят Гълъб Донев при откриването на шестото издание на международния форум „Битката за талантите”, организиран от b2b Media.

0 коментара

Министър-председателят ще открие 6-тия международния форум “Битката за талантите”

Събитието, организирано от b2b Media, ще се проведе в Новотел София на 13 декември от 14 часа.

Форумът ще събере на едно място експерти по employer branding, практици, които се занимават с привличане на таланти и силни лидери на компании, които са открили тайната как да изграждат успешна работодателска марка.

В това издание очаквайте

0 коментара
2081.jpg

Асоциацията на българските работодатели призова бизнеса за туширане на цените и спиране на инфлацията

Последната за годината пресконференция на АОБР бе заредена с позитивизъм, породен от решението на НС да се гарантират компенсациите за небитовите потребители на електроенергия през цялата 2023 г., тъй като това е в интерес на конкурентоспособността на българската икономика и на всеки български гражданин.

Това бе становището на ръководителите на Национално представените работодателски организации - АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ.

0 коментара
2012.jpg

Компенсации за бизнеса обсъдиха вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова и работодателските организации

На брифинг след срещата Нинова заяви, че до дни ще бъдат обявени компенсаторни механизми за бизнеса ,заради енергийната криза.

0 коментара