Брой 6 2014

Семинар запозна предприемачи и представители на науката с новите продукти на ББР

Изпълнителният директор на Българска банка за развитие(ББР) Иван Христов, началникът на управление Малък и среден бизнес в банката Лъчезар Тодоров и главният изпълнителен директор на Националния гаранционен фонд  Самуил Шидеров представиха новите кредитни и гаранционни продукти на ББР в подкрепа на българския бизнес, пред участниците в семинар, организиран от Съветът по иновации и енергийна ефективност при БТПП.

0 коментара

За четвърта поредна година, b2b Magazine връчи своите „Зелени Оскари”

На официална вечерна церемония в зелената градина на Хотел Сивър Хаус, b2b Magazine награди компаниите и организациите в България, които имат отговорно отношение към околната среда, номинирани в рамките на четвъртия национален конкурс „Най-зелените компании в България”.

0 коментара

Стартира първата в страната бизнес практика по иновационен мениджмънт

В практиката „АПИно - Иновации в действие” се включиха 15 участника от различни учебни заведения. АПИно е съвместен пилотен проект на „Клуб по управление на знания, иновации и стратегии” (КУЗИС), „Трелеборг България” и „МТ&М Колеж”, в рамките на „Академия по иновационен мениджмънт” (АИМ).

На 26 юни 2014 г. отбелязваме 40 години от сканирането на първия баркод в света

На 26 юни 2014 г., в различни точки по земното кълбо над 5 милиарда пъти ще  се чуе сигнала от сканирането на GS1баркод – при продажба на каса, в складовете, при товаро-разтоварни дейности, по глобалната верига на снабдяване. Вероятно много хора няма да осъзнаят, че днес този сигнал бележи историческия момент от създаването на първия стандарт за баркод в системата GS1.

0 коментара

Българската банка за развитие (ББР) сключи споразумение за техническа помощ с Черноморската банка

Споразумението е за обмен на опит и съдействие при създаването на програма за търговско финансиране на ББР. Документът бе подписан от изпълнителния директор на Банката за развитие Иван Христов и президента на Черноморската банка Андрей Кондаков, в рамките на Годишната среща на ЧБТР в София. Техническата помощ ще включва обширна програма за обучение и консултации на служителите в ББР, които ще се запознаят с най-добрите международни практики в сферата на търговското финансиране.

0 коментара

МИЕ представи проект за комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм

Боровец, Созопол и Велинград са най-предпочитаните места за посещения от българите Българската туристическа индустрия търси начини за привличане на български туристи и една от посоките за това е намаляване на цените и повишаване на качеството на услугата. За 2013 г. общо пътувалите у нас или в чужбина са към 2.5 млн. души, което представлява 40% от българското население на възраст над 15 години.

0 коментара

Фотоизложба "Исландия - земя отвъд реалността"

В рамките на петото издание на „Месец на фотографията” галерия Credo Bonum представя уникални кадри, които българския фотограф Артин Шахбазян е уловил по време на своята експедиция в Исландия през октомври 2013 г.

0 коментара

Светла Николова, Тома Белев и Халил Демирдаг са номинирани за престижното отличие „Зелена личност 2013

Наградата е специална част от националния конкурс „Най-зелените компании в България 2013”.

Българската марка очила KWIAT и b2b Magazine дават възможност на трима гласували за своя фаворит, да спечелят по един чифт слънчеви очила или диоптрична рамка по избор.

0 коментара

ПРОДУКТОВА ТАКСА – СЪЩНОСТ, ДЕКЛАРИРАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ

Продуктовата такса е уредена нормативно в Наредбата за определяне на реда и размера за заплащане на продуктова такса, обн ДВ, бр. 53 от 2008 год. /посл. изм. ДВ.бр. 100 от 2013 год. в сила от 01.01.2014 год./

0 коментара

Приключи подаването на заявления за Кампания 2014 г. по Директни плащания

Подадените заявления са близо 137 хиляди. Те са по всички схеми и мерки, за които фермерите можеха да кандидатстват за субсидии през Кампания 2014 г., а именно: Схемата за единно плащане на площ (СЕПП); Схемата за национални доплащания на хектар земеделска земя (НДП); Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България (СППЗ);

0 коментара

103-та сесия Международна конференция на труда (МОТ) се проведе в Женева

В откриването на конференцията участваха Васил Велев - председател на УС на АИКБ и д-р Милена Ангелова - главен секретар на АИКБ. Конференцията бе председателствана от Даниел Фунес, избран съвсем скоро за президент на Международната организация на работодателите (МОР), в която членува и Асоциация на индустриалния капитал в България.

0 коментара

ДЕТЕ ПОСТРАДА ПРИ НЕРАЗУМНА ИГРА ВЪРХУ ЕЛЕКТРОПРОВОД

Дете на 10 години пострада при неразумна игра върху електропровод в землището на село Ракита, област Плевен. Около 18 ч в неделя (15 юни) детето, заедно със своя 13-годишен брат, се е състезавало за бързо изкачване по железен решетъчен стълб, когато се е озовало под напрежение и е паднало на земята. След инцидента детето е откарано в Плевенската болница. Според лекарите състоянието му е стабилизирано, но се очаква едната му ръка да бъде ампутирана.

0 коментара

Застой в работата на администрацията около изборите тревожи българския бизнес

Това показват резултатите от експресна анкета сред членове на Българска търговско-промишлена палата (БТПП), проведена по повод развитието на ситуацията в страната.

0 коментара

ДФ „Земеделие” (ДФЗ) одобри поредна партида проекти по мярка 311 и мярка 312

Одобрените още 41 проекта по мярка 311 „Разнообразяване към не земеделски дейности” са на стойност 13 446 518 лв. С тях ще бъдат създадени 40 семейни хотели и къщи за гости и склад за търговия с мебели. Субсидиите за туризъм ще бъдат изразходвани за строеж и реконструкция на сгради, купуване на мебели и оборудване, изграждане на системи за водоснабдяване и канализация, озеленяване, беседки и др.

0 коментара

Приключиха номинациите за първите награди „Икономика на светло”на АИКБ

Жури от 100 изявени личности избира носителите на наградите „Икономика на светло“ – 2013 г.

Започна процедурата по гласуване, чрез която ще бъдат определени победителите в първото издание на конкурса за Награди „Икономика на светло“ за 2013 г. Предпочитанията си към номинираните в три категории участници ще дадат 100-те члена на експертното жури, изявени личности от областта на икономиката, научните среди, бизнеса, финансите, политиката, медиите.

0 коментара

Проведе се 13-то ежегодно издание на детския велокрос на портала AZ-deteto.bg

Генерален спонсор на тазгодишното издание е ЧЕЗ България.

Компанията раздаде 15 награди на победителите, а всеки участник получи по една тениска. Забавното състезание се проведе в събота сутринта в столичния парк „Заимов”. Участие в спортната надпревара взеха всички желаещи деца до 12 години, разделени в 5 отделни възрастови групи.

0 коментара

Глобалната инициатива за помощ на Кофас стартира и в България

За първи път в България ще се реализира глобалната социално отговорна инициатива за Кофас, която годишно подпомага много хора и институции в нужда – Coface Trade Aid. Тазгодишният проект е свързан с набирането на средства за пострадалите от наводненията на Балканите през последния месец. Благородната дейност стартира на така наречения ден на Coface Trade Aid, в много страни по света.

0 коментара

Инж. Григор Гогов беше удостоен с ордена на „Свети Хуберт”

Най-високото европейско ловно отличие се връчва за първи път на българин. То е признание и висока чест за особени заслуги в областта на опазването на дивеча и ловното дело.

0 коментара

Семинар „Български храни и напитки” в ССИ

Българо-китайска търговско-промишлена камара (БКТПК) и Съюз за стопанска инициатива (ССИ), съвместно организираха работна-среща- семинар на тема Български храни и напитки на китайския пазар.

Събитието бе насочено към компании, производители на всякакви хранителни продукти и напитки (неалкохолни), с интерес към китайския пазар и развитието на бизнес и търговски взаимоотношения с китайски фирми.

0 коментара

Втори мобилен семинар по проект „София-учещ се град”

Проект „София - учещ се град“ се осъществява от Центъра за интердисциплинарни изследвания и иновации в нефомалното образование ,към Факултета по педагогика на Софийския университет (ЦИИНО) и е част от глобалната международна инициатива „Учещите (се)градове“, стартирала през 1990 година, в която вече активни участници са стотици европейски и международни градове.

ТПК ”Д.Благоев” набира 8 дизайнери моделиери на дамски облекла

Кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, да са завършили степен бакалавър или магистър, специалност ‘моден дизайн на облекла и текстил” или сходни специалности и задължително да са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”. Срокът за набиране на кандидатите е 9 юни 2014. Младите дизайнери ще работят на нови осем работни места, разкрити по проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси’.

0 коментара

Турска бизнес делегация на работна среща в БТПП

Турска бизнес делегация от Търговско-промишлена палата Коджаели, водена от председателя на Общото събрание на палатата Бюлент Карагьоз посети БТПП. Целта на работното посещение бе представяне на турската палата и установяване на контакти за сътрудничество. От страна на БТПП в срещата участваха председателят на палатата Цветан Симеонов и главният секретар Васил Тодоров.

0 коментара