Проведе се 13-то ежегодно издание на детския велокрос на портала AZ-deteto.bg


Генерален спонсор на тазгодишното издание е ЧЕЗ България.

Компанията раздаде 15 награди на победителите, а всеки участник получи по една тениска. Забавното състезание се проведе в събота сутринта в столичния парк „Заимов”. Участие в спортната надпревара взеха всички желаещи деца до 12 години, разделени в 5 отделни възрастови групи.

По традиция първи стартираха най-малките до 5 годишна възраст, последвани от останалите категории- 5-6 годишни, 7-8 годишни, 9-10 годишни и на финала-най-големите, до 12 годишни. За всички имаше лакомства и книжки, осигурени от спонсорите, както и забавни игри, уроци по тенис, рисуване върху асфалт.

„Съвременните деца се раждат в ерата на технологиите и от малки свикват да прекарват свободното си време пред компютъра, в интернет или говорейки по мобилните си телефони. Желанието ни беше да накараме малчуганите да излязат на чист въздух за няколко часа и да се раздвижат, като в същото време се забавляват”, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“АД.

Като част от своята корпоративна социална отговорност, в началото на годината Компанията спонсорира детското зимно състезание „Изпързаляй зимата“. Дружеството ежегодно организира детски хокеен "Турнир за Купата на ЧЕЗ" и подкрепя осъществяването на международния плувен турнир в памет на именития треньор Стефан Попов - Замората. ЧЕЗ подпомага и образованието на децата. Дружеството е генерален спонсор на „Забавното лятно четене”. Инициативата насърчава четенето през ваканцията при децата между 6 и 12 години. В началото на февруари 2014 г. ЧЕЗ проведе поредица обучения за разумно и отговорно използване на електроенергията сред ученици от Западна България. Инициативата се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

Повече по темата на http://www.cez.bg и на http://www.az-deteto.bg