Брой 4 2023

12278.jpg

ИАНМСП и БАН ни канят за трета поредна година на „Наука за бизнес“

Събитието „Наука за бизнес“ на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската академия на науките (БАН ) ще представи най-интересните разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес или да му помогнат в оптимизацията на процеси , на 27 април от 10.00 часа в Интер Експо Център.

0 коментара
1221601.jpeg

МИР организира Национална среща „Индустриалните зони - растеж за общините и регионите“

На срещата присъстваха близо 200 представители на местната власт, на бизнеса, медии и други заинтересовани страни от цяла България „Покажете инициатива, ние сме с вас, с тези думи при откриването на срещата министърът на иновациите и растежа Александър Пулев призова кметовете и областните управители да са активни при отваряне на процедурата за кандидатстване за индустриални зони. 

0 коментара
1215.JPG

Поредна „закуска за инвеститори“, срещна министър Никола Стоянов с представители на гръцкия бизнес у нас

Повече от 18 хил. гръцки компании развиват дейност в България, а общата сума на инвестициите от южната ни съседка е близо 6 млрд. лева. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с представители на гръцкия бизнес у нас. В дискусията участие взе и Алексиос-Мариос Либеропулос, извънреден и пълномощен посланик на Република Гърция в България. Това е поредна среща във формат „закуска за инвеститори“, която инициира икономическият министър.

0 коментара
1214.jpg

Близо 3000 души се включиха в национална информационна кампания „Да работиш (е) яко!” на Агенция по заетостта

По информация от Прес центъра

Служители на Агенция по заетостта посрещнаха в неформална обстановка ученици, младежи, представители на ромския етнос, хора в пред пенсионна възраст , в рамките на 142 събития, организирани от бюрата по труда в цялата страна. за да провокират техния интерес към пазара на труда и да ги мотивират за активно поведение.

0 коментара
11993.jpg

Студенти от Югозападен университет „Неофит Рилски“ бяха отличени в конкурс за млади дизайнери на модно облекло

Прес съобщение на университета

Студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ бяха отличени в конкурса за млади дизайнери на модно облекло, който се провежда в рамките на проекта “CREATIVE HUB”, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ERDF) и от националните фондове за страните, участници в Програмата за сътрудничество Interreg V-A „Гърция – България 2014-2020“.

0 коментара
11992.jpg

Как дигиталното неравенство влияе върху цифровия преход на икономиката?

BSK публикува на своя сайт информация, свързана с дигиталното неравенство. Публикацията е в рамките на проект „Готови за дигитална трансформация“, осъществяван от Българската стопанска камара (БСК), в партньорство с Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

0 коментара
11951.jpg

България и Албания подписаха Спогодба за социална сигурност

Съобщение на Прес центъра на министерството

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров подписа Спогодба за социална сигурност с Албания. Документа беше парафиран в присъствието на Доника Ходжа, извънреден и пълномощен посланик на Албания. у нас От албанска страна по кореспондентски път Спогодбата е подписана от министъра на финансите и икономиката Делина Ибрахимай в Тирана.

0 коментара