Близо 3000 души се включиха в национална информационна кампания „Да работиш (е) яко!” на Агенция по заетостта

Близо 3000 души се включиха в национална информационна кампания „Да работиш (е) яко!” на Агенция по заетостта

0 коментара
1214.jpg

По информация от Прес центъра

Служители на Агенция по заетостта посрещнаха в неформална обстановка ученици, младежи, представители на ромския етнос, хора в пред пенсионна възраст , в рамките на 142 събития, организирани от бюрата по труда в цялата страна. за да провокират техния интерес към пазара на труда и да ги мотивират за активно поведение.

Близо 3000 неактивни лица станаха част от национална информационна кампания „Да работиш (е) яко!” на Агенция по заетостта само в рамките на месец март. 

Голяма част от участниците в кампанията проявиха жив интерес към възможността за лични разговори със служителите на бюрата по труда, за да могат да споделят своите тревоги и да получат съвет как да увеличат шансовете си за започване на работа. Интерес у тях събудиха представените възможности за придобиване на нови умения и професионална квалификация.

Експертите поканиха своите съграждани да се регистрират в бюрото по труда, за да могат да участват в „Ателие за търсене на работа“, където ще научат как да се представят по най-подходящ начин пред работодател, как да си подготвят автобиография и освен това – да се информират за всички актуални услуги на Агенцията по заетостта.

Агенция по заетостта ще продължи и занапред да организира информационни събития по проекта. „Започвам работа – Компонент 1 „Активиране”, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027. 

Повече информация можете да намерите на https://www.az.government.bg/