Брой 1 2022

2014.jpg

Конференция за бъдещето на Европа: препоръки на гражданския панел по въпросите на изменението на климата, околната среда и здравеопазването

От 7 до 9 януари гражданският панел по въпросите на изменението на климата, околната среда и здравеопазването ще представи своите препоръки за Конференцията за бъдещето на Европа.

0 коментара
2016.jpg

Приключи конкурсът Наградите на БАИТ 2021

94 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до крайния срок за участие в конкурса.

С 22 кандидатури като най-оспорвана категория се очертава Успешен български ИКТ продукт/услуга, в която ИКТ компаниите разкриват подробности за конкурентните предимства и пазарната реализация на продуктите си.

0 коментара
2017.jpg

Подкрепата за бизнеса по мярката 60 на 40 продължава и през 2022 г.

Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков в отговор на въпрос по време на петъчния парламентарен контрол. Той обясни, че за момента действието й е удължено до края на февруари. Очакванията са да се запазят работните места на над 75 000 работници и служители средномесечно, за което ще са необходими около 120 млн. лв.“.

0 коментара
2018.jpg

Сдружение Подкрепа за дебют" започва работа по проект "Художествени занаятчийски работилници - място за изява на любознателни сръчковци".

Проектът е подкрепен от Национален фонд Култура ( НФК ), по програма "Любителски изкуства 2022 " и ще се изпълнява в село Локорско, район Нови Искър, Столична община. Проектът включва букет от дейности и изяви:

0 коментара
2019.jpg

Агенцията по заетостта е с нов изпълнителен директор

Смилен Вълов, който е част от екипа на Агенция по заетостта повече от 16 години, е новият изпълнителен директор на институцията. Той беше представен в новата си роля пред колегите от Централно управление на Агенцията лично от министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков и двамата заместник-министри Лазар Лазаров и Иван Кръстев.

0 коментара
2020.jpg

Представиха резултатите от проучване сред австрийския бизнес в България 

По традиция ADVANTAGE AUSTRIA проведе ежегодното си проучване сред австрийския бизнес у нас с фокус  общата политико-икономическа обстановка и очакванията на компаниите за 2022 и представи резултатите от проучването пред журналисти. В събитието участваха Даниел Лорер (tbc), министър на иновациите и растежа, Н.Пр.

0 коментара
2021.jpg

Германия е водещият външнотърговски партньор на България

Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който награди победителя в категория „Голямо предприятие“ на Наградите на Германската икономика за 2021 г. Събитието се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и на нея присъстваха още посланикът на Германия у нас Н.Пр. Кристоф Айххорн, министърът на туризма Христо Проданов и представители на бизнеса и деловите среди.

0 коментара
2022.jpg

Министерството на туризма отвори за кандидатстване втората мярка за подпомагане на туристическия сектор

Министерството на туризма отвори за кандидатстване втората мярка за подпомагане на туристическия сектор

Крайният срок за кандидатстване е 04.02.2022 г. в 16:30 часа.

0 коментара