Брой 5 2020

Започна регистрацията за конкурса „Дигитални новатори в образованието“

Българската асоциация по информационни технологии / БАИТ/ организира конкурс за учители „Дигитални новатори в образованието“, „Водени от желанието да отличим и наградим учителите, които успяха бързо и ефективно, в трудни времена, да покажат предимствата и мястото на дистанционното обучение, организираме конкурс  „Дигитални новатори в образованието“, се казва в пресъобщение на Асоциацията..

0 коментара

МОН възстановява олимпиадите

Националният кръг на олимпиадите по „Математика“, „Химия и опазване на околната среда“, „География и икономика“, „Астрономия“„Философия“, „Информационни технологии“, „Английски език“, „Руски език“, „Испански език“ и „Италиански език“ ще се проведе на 27 юни 2020 г. от 8,00 часа. В същия ден от 14,00 часа ще са олимпиадите по немски и по френски език.

0 коментара

ЕП: ЕС се нуждае от 2 трилиона евро за справяне с последиците от COVID-19

Пресцентъра на ЕП разпространи информация относно Резолюция на ЕП във връзка с преразглеждането на бюджета на ЕС след 2020 г. и плановете за икономическо възстановяване. ЕП призова за стабилен пакет, фокусиран върху нуждите на гражданите и в допълнение на бюджета на ЕС. Резолюцията беше приета в петък с 505 гласа „за“, 119 гласа „против“ и 69 гласа „въздържал се“.В нея се казва, че :

0 коментара

Изплащането на заплати и осигуровки е най-голямото затруднение за бизнеса в условия на криза

Това показват данните от проведено в периода 2-8 май 2020 г. онлайн анкетно проучване, осъществено от БСК сред 584 управители и собственици на фирми в цялата страна. Резултатите отразяват преимуществено състоянието сред микро- и малките предприятия в търговията и услугите - сектор, който преобладава в БВП и е най-много засегнат от кризата и ограниченията свързани с COVID-19.

0 коментара

АЗ въвежда нови дистанционни услуги за работодатели търсещи персонал

Разработените нови и усъвършенстваните процеси са за подбор, насочване на подходящи търсещи работа лица и получаване на обратна информация за резултата от насочването.

0 коментара

АИКБ изпрати до ресорните министри своята Позиция за провала на мярката за защита на работните места, заложена в ПМС55

 Пресцентъра на АИКБ разпространи съобщение относно изпратена до заместник министър-председател по икономическата и демографската политика, и председател на НСТС Марияна Николова, министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на икономиката Емил Караниколов Позиция на Асоциацията за провала на мярката за защита на работните места, заложена в ПМС № 55, и необходимостта от нов, по-адекватен подход към пр

0 коментара