Брой 4 2016

СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ (СХАФ) гостува на НДК

Той ще бъде открит на 28 април 2016 от 18.30 ч. на Полуетаж-Запад и ще продължи до 17 май. Пространството на Двореца е предизвикателство за художниците, участващи във фестивала, създали произведенията си специално за изданието. Съвместно с утвърдени български и чуждестранни автори с тази творческа задача и по покана на Даниела Тодорова, куратор на СХАФ 2016, участват и студенти от НХА и СУ „Св. Климент Охридски”.

0 коментара

Стартира шестото издание на Националния конкурс „Най-зелените компании в България”

От 25 април до 26 май 2016 г. включително, ще е активна онлайн апликационната форма за подаване на кандидатурите в националния конкурс „Най-зелените компании в България 2015”.
Кампанията се провежда в партньорство с Министерството на околната среда и водите.
Всяка компания, която е проявила „зелена“ инициативност през изминалата 2015 година, може да кандидатства онлайн за престижните награди на адрес: green.b2bmedia.bg
Категории:

0 коментара

С подкрепата на ЧЕЗ бе реставрирана Дранговата чешма

Тя бе тържествено осветена за втори път на 16 април 2016 г., точно 100 години след първото й освещаване. Чешмата е изградена под личното ръководство на полковник Дрангов в чест на падналите герои от Пети пехотен Македонски полк от село Уланци.

0 коментара

МОН публикува законопроект за обществено обсъждане

Министерството на образованието и науката предлага за обществено обсъждане проект на закон за изменение и допълнение на Закона за професионалното образование и обучение. Промените се налагат заради привеждане на Закона за професионалното образование и обучение в съответствие със Закона за предучилищното и училищното образование.

0 коментара

Всички оперативни дейности в Държавен фонд „Земеделие“ са в нормален ритъм

„Яхти, хеликоптери и самолети не са договаряни по ПРСР не са купувани и луксозни автомобили“ , Това заяви изпълнителният директор на ДФЗ Румен Порожанов на пресконференция, на която беше представена дейността на Фонда в областта на превенцията и противодействието на нередностите, измамите, корупцията и други актуални теми.

0 коментара

Браншова организация за текстил и облекло (БОТО) отбеляза 10-годишнината от създаването си с тържествена сесия

Сред официалните гости на събитието бяха Георги Пирински, член на Европейския парламент, Мая Манолова, Омбудсман на България, Цветан Симеонов, председател на БТПП, Гълъб Донев, зам.-министър на МТСП, Никола Стоянов, зам.-изпълнителен директор на ИАНМСП.

0 коментара

БТПП и БАН наградиха най-успешните иновативни фирми за 2015 г.

За трети път Съветът по иновации и развитие на технологиите към БТПП и БАН връчиха награди за най-успешна иновативна фирма и най-иновативен проект за 2015 г. Първи приветства и поздрави участниците домакинът на събитието акад. Стефан Воденичаров, председател на БАН. В приветствието си Председателят на БТПП Цветан Симеонов подчерта, че обединението, което БТПП и БАН са постигнали, дава увереност, че всяка изминала година събитието ще става по-добро. Той се съгласи с думите на акад.

0 коментара

С малки стъпки, но напред

Така обобщи развитието на икономическите отношения между България и Германия д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), в рамките на пресконференция за представяне на резултатите от анкетата "Бизнес средата в България". Резултатие са представени в сравнение с обобщените резултати на 16-те германски външнотърговски камари в Централна и Източна Европа.

0 коментара

Агенцията за малки и средни предприятия създава социална мрежа за бизнеса

Това ще бъде иновативна и високотехнологична платформа за подпомагане работата и развитието на малките и средните предприятия, както в България, така и в чужбина. В нея ще има единен централизиран дигитален информационен регистър за работещите фирми. Чрез платформата ще се предоставят технологични инструменти за осигуряване на повече пазари и по-голям ръст на износа на компаниите.

0 коментара

Техномебел и Светът на мебелите отвориха врати в Интер Ехпо Център

От 19 до 23 април над 160 компании представят повече от 350 световни бранда. Заместник-министърът на икономиката Любен Петров откри най-големите изложения в мебелната индустрия в България Техномебел и Светът на мебелите. Изложенията, които ще продължат до 23 април, се организират от Интер Експо Център, съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).

0 коментара

Глобалните геополитически промени оказват все по-голямо влияние върху икономиките

Това стана ясно на организираната от Кофас четвърта конференция по управление на риска. Политическите рискове се увеличават, но определени сектори се очертават като перспективни, а иновациите във финансовата сфера и не само в нея, имат потенциала да задвижат растежа. От своя страна, бизнесът трябва да е готов за новите изисквания от страна на специалистите – това е важна тенденция в сферата на човешките ресурси.

0 коментара

Набират се отново строителни работници за Израел

Агенцията по заетостта подновява набирането на строителни работници за Израел. Търсят се професионални строителни работници: кофражисти (индустриален строителен кофраж, дървен кофраж); разчитането на строителни планове е задължително; арматуристи; разчитането на строителни планове е задължително; работници по полагане на керамични облицовки по подове и стени; мазачи. Кофражисти и арматуристи ще бъдат търсени и наемани с приоритет.

0 коментара

Агенцията по заетостта организира 19 трудови борси през втората половина на март

Близо 400 работодатели обявиха 5 435 свободни работни места, над 4 270 търсещи работа лица посетиха борсите, за да се запознаят директно с възможностите за работа, които предлагат работодателите.

0 коментара

Министър Лукарски представи Оперативна програма „Инициатива за МСП“

„Програмата е силен инструмент за подкрепа и насърчаване развитието на малките и средни предприемачи в страната“, заяви министърът пред присъстващите представители на бизнеса и финансовите институции. По думите му, програмата ще облекчи съществено предприемачите в търсенето на свеж финансов ресурс за развитие на техния бизнес.

0 коментара

ДФЗ започна изплащането на субсидии на 447 млади земеделски стопани по подмярка 6.1

Започна поетапното превеждане на първото плащане към фермерите, които имат подписани договори за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани” от мярка 6 „Развитие на стопанствата и предприятията” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

0 коментара