Брой 5 2014

Започна специализираното изложение БУЛКОНТРОЛА/БУЛТЕРМ в Интер Експо Център

Традиционно с БУЛКОНТРОЛА / БУЛТЕРМ е и 8-мата международна изложба ВОДА СОФИЯ, която се организира в партньорство с MESSE BERLIN (WASSER BERLIN) и Българска асоциация по водите (БАВ). Международният форум представя 54 директни изложители от България, Германия, Австрия, Гърция, Турция, Белгия, Италия, Румъния, Унгария и над 60 под изложители от Австрия, Италия, Великобритания, Швеция, Ирландия, Франция, САЩ, Германия, Испания, Чехия и др.

0 коментара

Генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай пристигна в България

На знаково посещение в България пристигна генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН, негово превъзходителство Талеб Рифай, по покана на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев.

0 коментара

Иновативна платформа за виртуални пътешествия „Пътуващ музей” по проект SAGITTARIUS

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, БТПП в партньорство с  20 организации от 7 европейски страни, популяризира културно-историческото наследство на Югоизточна Европа, чрез създадена по проект SAGITTARIUS  иновативна платформа за виртуални пътешествия.

0 коментара

Българо-виетнамски бизнес форум обсъжда разширяване на сътрудничеството

Темата на Форума „Възстановяване на традиционните пазари и нови възможности за бизнес сътрудничество” определи насоките на презентациите и дискусиите. Форумът бе открит от Н.Пр. Ле Дък Лиу, извънреден и пълномощен посланик на Социалистическа Република Виетнам в Република България, от г-жа Хо Тхи Ким Тхоа, заместник-министър на индустрията и търговията на Виетнам и от Красин Димитров, заместник-министър на икономиката и енергетиката на България.

0 коментара

Изключителен интерес на японски търговци към българското розово масло и козметични продукти на Beauty World Japan 2014

Националното участие на десет български производители в Международната специализирана изложба за парфюмерия, козметика и СПА индустрия BeautyWorld Japan 2014, която се проведe от 19 до 21 май 2014 г в Токио, сe организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013.

0 коментара

Стартира международната специализирана изложба БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ  (21 – 23 май, Интер Експо Център)

Традиционно международната специализирана изложба се организира под патронажа на Министерството на здравеопазването и с подкрепата на съсловните организации Български лекарски съюз (БЛС) и Български зъболекарски съюз (БЗС). Тази година се постави началото на тясно сътрудничество и с Българския фармацевтичен съюз (БФС).

0 коментара

Схема „Младежка заетост” по Програмата за развитие на човешките ресурси стартира до броени дни

Схемата ще осигури работа на около 7500 безработни младежи до 29 години

Това съобщи заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Янкова, на пресконференция за нивото на безработица през април на Агенцията по заетостта (АЗ). Управляващ орган по „Младежка заетост” ще бъде АЗ, а конкретни бенефициенти ще бъдат млади хора, които ще стажуват при работодател, допълни заместник-министър Янкова. Схемата ще има две насоки.

0 коментара

Стартираха номинациите за първото издание на конкурса за Награди „Икономика на светло“ на АИКБ

Целта на конкурса е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да награди водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика.

0 коментара

Жозе Мануел Лесета: България има много талант и Европа трябва да се възползва от него

Това каза Жозе Мануел Лесета, директор на Европейския институт за иновации и технологии (EIT) в изказването си пред Международната конференция «Иновации и технологии» в резиденция „Бояна“. организирана от МИЕ. «Европа се нуждае от нов подход към иновациите, за да си възвърне позициите от началото на миналия век и да излезе от сегашното си незавидно положение по този решаващ показател.

0 коментара

Успешен старт за българските производители на храни и напитки на международната изложба в Шанхай

Със сключен договор за износ на конфитюр от рози още през първия ден стартира българското национално участие на Международната изложба за храни и напитки SIAL China 2014 в Шанхай, което се провежда от 13 до 15 май. В него участват 17 наши производители на бонбони и конфитюри, консерви от риби и месни ястия, сирене и кашкавал, розово и лавандулово масло, лютеница, био продукти и алкохолни напитки, съобщи пресцентъра на ИАНМСП.

0 коментара

Йорданка Фандъкова стана почетен член на Българския форум на бизнес лидерите

Кметът на София Йорданка Фандъкова стана почетен член на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), заради дългогодишната й подкрепа на мисията на БФБЛ за утвърждаване на добрите бизнес практики.

0 коментара

Площад „Батенберг”приюти изложение „Младежта в движение“

Инициативата „Младежта в движение” на Европейската комисия се провежда между 13-15 май 2014 в София, в специално построена шатра пред пл. "Княз Александър Батенберг", 1 ( на мястото на бившия мавзолей). В нея са разположени щандове, предоставящи информация за европейските програми за образование, обучение, доброволчество и заетост на младите хора в Европа.

0 коментара

Двудневен семинар, посветен на Европа 2020, се проведе в БТПП

Tемата на семинара бе „Европа 2020 - възможности за подкрепа на бизнеса от Европейските фондове и инструменти за финансиране”. Целта на организаторите от Enterprise Europe Network към БТПП, бе да запознаят участниците ( представители на бизнеса от технологични компании, фармацевтичната индустрия и консултантски фирми) с възможностите за финансиране по оперативните програми в България, както и към „Инструмента за финансиране на малки и средни предприятия по програма „Хоризонт 2020“.

0 коментара

От 12 май стартират беседите „Безопасно използване на електроенергията" сред малките ученици

Завърши обучението по „Енергийна ефективност и разумно използване на електроенергията”, което е първият етап от специално разработената образователна кампания на ЧЕЗ „За децата и енергията”. От 12 май стартират беседите на тема „Безопасно използване на електроенергията», съобщиха от пресцентъра на компанията.

0 коментара

Българско изобретение SkimProt - срещу източването на банкови карти

SkimProt е високотехнологичен стикер, защитен с международен патент. Съставен е от четири слоя, които предпазват банковите карти с чип от копиране и източване.

Oсигурителни вноски по договор за управление и контрол, при временно прекъсване на дейността на търговско дружество

Когато търговското дружество временно прекъсне дейността си, осигуряването на изпълнителя по договор за управление и контрол също трябва временно да бъде прекъснато.

0 коментара

България показва ново туристическо лице на изложение в Дубай

България показва ново лице с възможностите си да привлече високо платежоспособни туристи от арабския свят. Това бе демонстрирано на най-значимото международно туристическо изложение в Близкия изток Arabian Travel Market. Борсата е за професионалисти и се провежда в Дубай в периода от 5 до 8 май 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката ( МИЕ ). Министерството организира за втора поредна година българското участие в изложението.

0 коментара