Брой 5 2018

1713_05.jpg

Николай Василев представи третата си книга „Кариера или не?“

Книгата е издание на Сиела Норма АД. Впечатленията си за нея и от съвместната работа с автора й, споделиха главният редактор на издателство „Сиела“ – писателят Захари Карабашлиев и изпълнителният директор на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

0 коментара

Отриха офис за електронна търговия със селскостопански продукти в Пловдив

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов заедно с китайския си колега Хан Чанфу откриха Офис за контакти на асоциация  Шънджън Крос-Бордър И-Комерс (Shenzhen Cross-Border E-Commerce Association).

0 коментара

Форум „Финансиране на бизнеса“ предложи на малки и средни фирми в България решения за успешно финансиране

И тази година форумът, организира от MoitePari.bg, срещна представители на бизнеса, предимно малки фирми, с водещи представители на фондове за дялово финансиране с рисков капитал, обсъди и съвременно банково финансиране и проведе Самостоятелен панел “Съвременно банкиране и начини на финансиране на бизнеса” предложи на малки и средни фирми в България решения за успешно финансиране на бизнесът им в три панела.

Съвета по иновации при БТПП връчи наградите за най-успешна иновативна фирма и най-добър иновативен проект за 2017 г.

В категорията „Наи-успешна иновативна фирма“ Комисията присъди две първи награди:
-на „ЕЛЕКТРОИНВЕНТ” АД, Индустриална зона на гр. Божурище. Наградата бе връчена от председателя на Палатата Цветан Симеонов.

-на „АЛЕКС 1977“ ЕООД. Наградата връчи Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката.

0 коментара

Двама учени си поделиха Голямата награда "Питагор" 2018 за цялостен принос

Националният археологически музей събра цвета на българската наука на Церемония по връчването на годишните награди на МОН "Питагор".

Жури от изтъкнати представители на българската наука, под председателството на проф. Костадин Костадинов, трябваше да открои победителите измежду 44 номинирани изявени учени и колективи.

0 коментара

„Grow with Google“ с официален старт в България

Тази програма има за цял да обучи дигитално 1 милион европейци до 2020 година. Събитието бе открито от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, в присъствието и на Анетe Крьобер-Риел, старши директор Публични политики и връзки с правителствата в „Google“.

0 коментара

България е загубила 25 млрд. лв. заради изтичане на квалифицирани кадри

Този извод бе направен по време на Кръгла маса „Бизнесът и висшето образование“ организира Асоциацията на индустриалния капитал в България в сътрудничество с в. „Стандарт“.

0 коментара

Форум на високо равнище обсъди двойния стандарт при храните

Форумът „Двойният стандарт при храните в ЕС – да сложим проблема на масата“. е организиран от Омбудсмана Мая Манолова. под патронажа на Премиера и е част от програмата на българското председателство на Съвета на ЕС.

0 коментара