Отриха офис за електронна търговия със селскостопански продукти в Пловдив

Отриха офис за електронна търговия със селскостопански продукти в Пловдив

0 коментара

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов заедно с китайския си колега Хан Чанфу откриха Офис за контакти на асоциация  Шънджън Крос-Бордър И-Комерс (Shenzhen Cross-Border E-Commerce Association).

Офисът за контакти ще обслужва логистичния център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти в страните от инициативата „16+1“- Китай, страните от Централна и Източна Европа и Западните балкани. Центърът се намира в Тракия икономическа зона, Пловдив.

„Платформата гарантира свързаност между юридическите лица и правителствата.  Това е бърз, сигурен и удобен начин за свързаност. Даваме възможност на производителите да качват своите продукти и посредством изградената свързаност за реална търговия b2b и b2c“, заяви Васил Гелев, директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

По време на откриването, китайският министър на земеделието и въпросите на селските райони Хан Чанфу подчерта високото качество на българските вина. „Освен вино, България би могла да изнася и посадъчен материал за лозови насаждения“, допълни Хан.

„България има чудесни продукти и се радваме, че сега те ще имат още по-добър достъп до китайския пазар“, подчерта от своя страна Румен Порожанов.