Брой 10 2016

Министър Ангелкова отчете най-добрият летен сезон за туристическия сектор

България е посрещнала над 5 млн. чуждестранни граждани през активния летен сезон (юни-септември) Техният брой е с над 18% повече спрямо същия период на 2015 г., съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на пресконференция за отчитане на Летен сезон 2016 г. Цифрите са на база публикуваните данни на Националния статистически институт и потвърждават тенденцията, че това е най-добрият летен сезон за туристическия сектор.

0 коментара

Стартира четвъртото издание на Лондонският фестивал на българската култура (25 October - 30 November 2016)

Месец ноември отново ще е 'Българския културен месец в Лондон', в който публиката на английската столица ще се наслади на поредица от концерти, кинопредставления и изложби, представящи най-доброто от имиджа на България.

0 коментара

ЕК пита българското правителство как ще подобри нарушения социален диалог в страната ни

Комитетът по заетостта на ЕК организира консултации между правителствата и социалните партньори на страните –членки, предшестващи срещата на Съвета на министрите на труда.

Българските работодатели бяха представени от д-р Милена Ангелова (главен секретар на АИКБ, вицепрезидент на CEEP, заместник-председател на групата на работодателите в ЕИСК), а държавата – от Михаил Илиев , старши експерт в МТСП.

0 коментара

Български компании се представят на панаира за книги във Франкфурт

Целта на Frankfurt Book Fair е да събере на едно място хора, които имат еднакви интереси и сходни бизнеси, и да осигури възможност за обмен на знания, технологии, контакти за финансиране и разрастване в сектора.

0 коментара

Връчиха Първи годишни награди ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ

Пловдивската „Мели М“ ООД спечели голямата награда от 5 000 лв. с проекта си „Виртуална пробна“ Инициативата се организира за първа година от Финтрейд Файнанс АД и в нея участваха десетки български микро и малки предприемачи от цялата страна. Трийсет и седем бяха допуснати до експертна оценка, а шест проекта се състезаваха на финала на конкурса.

0 коментара

Планът Юнкер и възможностите пред българските МСП, бяха представени в БТПП

Палатата бе домакин на кръгла маса "Как функционира Европейският фонд за стратегически инвестиции - примери за успешни проекти по плана Юнкер". Събитието се организира от Съвета по иновации и развитие на технологиите при БТПП (СИРТ), с участието на представители на бизнеса.

0 коментара

47-ТО ИЗДАНИЕ НА „СТРОЙКО” ЗАПОЧНА В НДК

Най-голямото Специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане - СТРОЙКО 2000, провеждано в България от 1993 година, започна в Националния дворец на културата (НДК). Събитието ще продължи до 9 октомври.

0 коментара

"Европейски ден на труда" във Варна организира АЗ

Над 350 работни места обявиха български и чужди работодатели. С информационно-трудовата борса и дискусиите, които я съпътстват, Агенцията по заетостта отбелязва инициативата на Европейската комисия „Европейски ден на труда” - ежегодно директно срещане на работодателите и търсещите работа лица от различни европейски държави”, така изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов откри младежката информационно-трудова борса във Варна.

0 коментара

Български банки тестват blockchain система за дигитализация

Технологичните иновации и финансовите услуги - тези теми обединиха представители на банковия и ИТ бранша по време на #NEXTDIFI - Форума за дигитални финанси и технологични иновации в банковия и финансовия сектор, организиран от b2b Media.

0 коментара

„ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”

Седмото изложение ще се проведе от 1 до 8 октомври, 2016 г. в ЦУМ. В изложението участват над 50 фирми - производители и търговци, които предлагат различни български продукти в следните области: храни, напитки, козметични продукти, облекло, обувки, чанти, детски артикули, бижутерия и други. Доверете се на българското!Място на провеждане: ЦУМ – северен входЕтаж: партерРаботно време: 1 – 8 октомври от 10.00 до 19.00 ч.Вход: СвободенОрганизатор: Българска търговско-промишлена палата

0 коментара