София бе домакин на Годишната конфернция на Европейската аутсорсинг асоциация

София бе домакин на Годишната конфернция на Европейската аутсорсинг асоциация

0 коментара
1548.jpg

София бе домакин на Годишната конфернция на Европейската аутсорсинг асоциация

1548.jpg
1548.jpg
1548.jpg
1548.jpg
1548.jpg

Две български компании спечелиха престижни отличия на VII-те годишни награди на Асоциацията. Събитието бе открито от президентът на България Росен Плевнелиев/ „България е готова да отговори на изискванията на новата аутсорсинг индустрия“, заяви президентът и изброи предимствата, които предлага страната на сектора, сред които най-добрата интернет скорост, първият високотехнологичен парк, първата екосистема в информационните технологии и най добрата среда за новостартиращи предприятия в региона.

По данни на Българската аутсорсинг асоциация през 2015 г. компаниите в аутсорсинг индустрията в България са 364, а приходите в сектора съставляват 3.4% от БВП на страната. Прогнозата на Българската аутсорсинг асоциация е до 2020 г. този дял да нарасне до 6%. За 2015 г. секторът е генерирал 1.4 млрд. евро приходи, като в него са били заетите 42 000 души. Очаква се броят им да достигне до 64 000 души през 2020 година. През 2015 г. България беше обявена за аутсорсинг дестинация на годината.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви по време на откриването на форума, че страната ни успешно се развива като перспективна дестинация за инвестиции в ИТ и аутсорсинг индустрията и подчерта, че Европейската аутсорсинг асоциация е избрала именно София, за да постави началото на инициативата за въвеждане на Световен стандарт за аутсорсинг индустрията. „Това е начинание, което ще осигури положителен растеж на индустрията в глобален мащаб и ще повиши репутацията на сектора чрез въвеждането на стандартизирани квалификационни програми във всеки етап на предоставянето на аутсорсинг услугите“. В София Европейската аутсорсинг асоциация съобщи, че от 6 октомври асоциацията вече е Global Sourcing Association. Новото име е свързано с динамиката и новите принципи на развитието на индустрията и географския обхват на членовете й.

В рамките на конференцията се състоя седмото годишно издание на наградите На изисканата гала церемония присъстваха над 200 лидери в индустрията от Европа, Северна Америка и Азия. Международното елитно жури от водещи професионалисти в състав: Кери Халард, Том Куигли, Крис Халард – Глобална сорсинг асоциация, Стефан Бумов и Адриана Попова – Българска аутсорсинг асоциация, Том Ройнер, HFS, Кристофър Дей, Финикс Груп, Джим Хемингтън, BBC, Маркос Наваро Алкараз, ЕOA, Испания, Павел Панцжи, АBSL, Сергей Македонски, Astra и Стефан С Сунр CITSA излъчи победителите в 15 категории.

Две български компании спечелиха престижни отличия на VII-те годишни награди на Global Sourcing Association 2016. Това са ScaleFocus в категория Eвропейски доставчик на услуги на годината и Imperia Mobile за Най-добра аутсорсинг работа в България.

Ето и призьорите в отделните категории:

  • European Hackers of the year: ITC Infotech
  • Eвропейски договор на годината за изнесени бизнес процеси: Intelenet Global Services and Barclays
  • Eвропейски IT аутсорсинг проект на годината: Indra Sistemas SA and Telefonica
  • Eвропейски проект за автоматизация на годината: Thoughtonomy and Computercenter
  • Eвропейски доставчик на услуги на годината SME: Scalefocus
  • Eвропейски доставчик на услуги на годината: Syke
  • Европейска юридическа фирма на годината: Slaughter and May
  • Награда за консултант на годината: KPMG
  • Награда за най-добра партньорска екосистема: AIB
  • Награда за иновация в пан-европейски аутсорсинг: Sykes
  • Аутсорсинг дестинация на годината: Египет
  • Европейски център за споделени услуги на годината: Mercer Services Delivery Centre Полша
  • Награда за корпоративна социална отговорност: IBA Group
  • Награда за добавена бизнес ценност в европейския аутсорсинг: TCS
  • Аутсорсинг в България: Imperia Mobile

Повече за Българската аутсорсинг асоциация: http://www.outsourcinginbg.com/bg

Българската аутсорсинг асоциация е създадена през 2012 г. и обединява усилията на компаниите, предоставящи аутсорсинг услуги с цел да повиши конкурентността на средата и създаде допълнителни условия за повишаване на чуждестранните инвестиции в сектора и за развитието на добри бизнес практики. За БАА е изключително важно позиционирането на България като водеща страна в индустрията на изнесените услуги, подкрепяща кариерата а професионалното израстване на младите хора и утвърждаването на добрите бизнес практики у нас, в унисон с целите и политиките на държавата за стабилност и развитие на целия бизнес сектор.