"Европейски ден на труда" във Варна организира АЗ

"Европейски ден на труда" във Варна организира АЗ

0 коментара

Над 350 работни места обявиха български и чужди работодатели. С информационно-трудовата борса и дискусиите, които я съпътстват, Агенцията по заетостта отбелязва инициативата на Европейската комисия „Европейски ден на труда” - ежегодно директно срещане на работодателите и търсещите работа лица от различни европейски държави”, така изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов откри младежката информационно-трудова борса във Варна. „За всички участници в трудовия пазар в България и Европа е важно да бъдат организирани срещи „лице в лице”, които да помогнат на хората да намерят работа по специалността си, а на работодателите – персонал с търсените от тях знания и умения”, с тези думи Николов приветства участниците и даде ход на форума.

Над 800 търсещи работа младежи се срещнаха с работодатели от региона на град Варна, които предлагат възможности за работа в IT сектора, инженерни позиции в областта на електрониката и уредостроенето, консултантски и счетоводни услуги, търговия, банкиране и хотелиерство. Работодателите предлагат над 150 работни места за IT специалисти, инженери, счетоводители, банкови служители, продавач-консултанти, финансови и кредитни консултанти, служители в кол центрове, както и различни позиции за пасажерски кораби – рецепционисти, камериери, готвачи и барман-сервитьори.

200 работни места в сферата на туризма обявяват работодатели от Австрия, Германия, Великобритания и Швеция. Чуждестранните работодатели търсят готвачи, сервитьори, рецепционисти, камериерки, сътрудници в ресторанти за бързо хранене. На борсата има и щанд на европейските мрежи – Европа Директно, Потребителски център, Европейска мрежа за малки и средни предприятия и Центъра за развитие на човешките ресурси (Еразъм+).

Форумът се организира от Агенцията по заетостта във връзка с изпълнението на проект „Нова възможност за младежка заетост”, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, и даде възможност на участващите работодатели от България и чужбина и търсещите работа лица, да дискутират и да се запознаят с различните политики и предложения, касаещи младежката заетост.

Повече на www.az.government.bg