Брой 7 2021

CVS_035.jpg

Дискусията в НДК „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“,можеше да бъде гледана на живо онлайн.

Дискусията беше организирана от Бюрото на Европейския парламент в България, в партньорство с Министерството на външните работи и Представителството на Европейската комисия в България. Модератор беше Милена Милотинова, водещ на предаването „Брюксел 1“.

0 коментара

МТСП и УНСС подписаха рамков договор за сътрудничество

Министерство на труда и социалната политика (МТСП) и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) подписаха рамков договор за сътрудничество при провеждането на студентски стажове, презентации, семинари, конференции, подготовката на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация и реализиране на съвместни проекти. 

0 коментара

ОПРЧР се включва в Конференцията за бъдещето на Европа с Кампанията „Влез в мрежата”

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ се включва в Конференцията за бъдещето на Европа със серия от събития в седем български града. Целта на всяко едно събитие е да събере предложенията на българските граждани за бъдещето на Европа. Анкетите от всички събития ще бъдат обобщени и изпратени на Европейската комисия, с което България се включва в картата на Конференцията.

0 коментара

 АЗ продължаба с финансова подкрепа за подготвени кадри за работодателите

Една от формите, за които работодателите могат да получат финансови средства, е вече придобилата популярност „дуална система за обучение”, осъществявана по реда на чл. 46а от Закона за насърчаване на заетостта. Агенцията по заетостта продължава да стимулира паралелното провеждане на теоретично обучение от обучаваща институция и придобиване на практическа подготовка в реална работна среда под ръководството на наставник.

0 коментара