Брой 10 2020

МЛАДИ АВТОРИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ ИЗЛОЖБАТА „РАЗЛИЧНОСТИ” В АРТ ГАЛЕРИЯ - НДК

Експозицията ще може да се види между 3 и 19 ноември 2020
 
“РазЛичности” vol. 2 е заглавието, което младите творци от СТУДИО 4 УШИ са избрали за артистичната си изява в Арт Галерия - НДК.  Тя е продължение на проект от 2019 г. и част от програмата на Пловдив като Европейска столица на културата.

0 коментара

БТПП е категорично против кратките срокове за разглеждане на Закона за бюджета на ДОО

Българската търговско-промишлена палата (БТПП е категорично против кратките срокове за разглеждане на толкова важен за обществеността и бизнеса закон, какъвто е закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2021 година и изразява следното становище:

0 коментара

Очаквайте в началото на ноември старта на конкурса „Наградите на БАИТ за 2020 г.”

За десета поредна година БАИТ ще връчи 8 награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.
Краен срок за регистрация: до 24.00 ч. на 11 януари 2021 г.
Жури ще разгледа постъпилите кандидатури. Победителите във всяка категория ще станат известни на официалната Церемония по връчване на наградите.
Официалната церемония ще се състои в гр. София през февруари  2021 г.

0 коментара

ДФ „Земеделие“ – РА и АФПЗРСР на Република Северна Македония подписват меморандум за сътрудничество

ДФ „Земеделие“, акредитиран да изпълнява функциите на Разплащателна агенция в Република България, и Агенцията за финансова подкрепа в земеделието и развитието на селските райони (АФПЗРСР) на Република Северна Македония ще ратифицират меморандум за сътрудничество. За това се договориха директорът на ДФЗ - РА Васил Грудев и директорът на АФПЗРСР Никола Бабовски по време на двустранна работна среща, която се проведе в София.

0 коментара

Европейският парламент прие мандата за преговори по законодателството на ЕС в областта на климата

Създава се независим научен орган, който да наблюдава напредъка. Всички преки и косвени субсидии за изкопаеми горива трябва да бъдат постепенно прекратени до 2025 г.

В миналата сряда Парламентът прие мандата за преговори по законодателството на ЕС в областта на климата с 392 гласа „за“, 161 гласа „против“ и 142 гласа „въздържал се“.

0 коментара

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА отваря врати в Интер Експо Център от 7 до 9 октомври

Специализираният форум ще се проведе за 54-и път от 7 до 9 октомври в Интер Експо Център. Бизнес-платформата посреща специализирана публика от България и чужбина в пълно съотвествие с разпорежданията на българските здравни институции и международните изисквания. Форумът отбелязва и рестарта на изложбената индустрия в България.

0 коментара

Откри се изложението "ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО"

Българската търговско-промишлена палата организира поредното, 18-то издание на изложението вече в централната част на ЦУМ, на първия етаж. от 5-и октомври, до 19-и октомври 2020.

По традиция, изложението беше открито от председателят на Палатата Цветан Симеонов, който не пропусна да приветства поотделно всички представители на фирмите участници.

0 коментара