Брой 1 2020

АИКБ и Университетът по хранителни технологии – Пловдив сключиха споразумение за сътрудничество

То бе подписано от председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев и от ректора на университета проф. Пламен Моллов.

Целта на споразумението е да се подобри взаимодействието между бизнеса и висшето образование, да се подпомогне развитието на учебните програми, за да отговарят по-тясно на потребностите на бизнеса.

0 коментара

Проведе се експертна дискусия на тема „Борсова търговия с природен газ”

Дискусията бе посветена на стъпките за либерализиране на пазара на природен газ на територията на Р България, на стартирането на борсовата платформа на „Газов хъб Балкан” и програмата за освобождаване на количествата природен газ.

Форумът бе открит от доц. д-р Атанас Георгиев, гл. редактор на сп. „Ютилитис“. С изказвания и презентации се включиха:

0 коментара

Споразумение за сътрудничество подписаха Министерството на образованието и науката и Министерството на културата

Трето по ред споразумение за сътрудничество между Министерството на образованието и науката и Министерството на културата, подписаха министрите Красимир Вълчев и Боил Банов в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Споразумението предвижда учебни занятия да се провеждат и в библиотеките, освен в галерии и музеи.

0 коментара

Ангелкова откри българския щанд на 40-ото международно туристическо изложение FITUR в Мадрид

България се представя все по-успешно на пазар Испания, в Европа и по света като целогодишна туристическа дестинация. Присъствието в Мадрид на български туристически фирми и региони дава отлична възможност да се разкрие потенциалът на страната ни като конкурентна целогодишна дестинация за летен, зимен и разнообразни форми специализиран туризъм.

0 коментара

АЗ стартира подаването на документи за ваканционна заетост в Германия

Ваканционната заетост е по договореност между Агенцията по заетостта и Федералната агенция по труда в Кьолн.

Кандидатите трябва да са български граждани на възраст между 18 и 35 години, да са студенти в български висши учебни заведения в редовна форма на обучение и да не са последен курс на обучение. Задължително условие е да имат добри познания по немски език и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.

0 коментара

Конкурсът„Наградите на БАИТ” още търси най-добрите разработки на младежи

Конкурсът„Наградите на БАИТ” още търси най-добрите разработки на младежи

Крайният срок за участие в конкурса за 2019 г., е 24 часа на 13 януари 2020, Регистрацията е безплатна.  
Конкурсът все още търси най-добрите собствени разработки на младежи, както и най-успешния български ИКТ продукт или услуга.

0 коментара