Брой 5 2019

Български ученик е най-добрият млад автомеханик в Европа

Ерен Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“, Силистра, спечели първото място в международното състезание Young Car Mechanic, организирано от Inter Cars S.A. във Варшава, Полша. В двудневна надпревара той победи конкуренцията на 21 участника от 7 държави. С подкрепата на своя учител Георги Стоянов, Ерен грабна победата с най-голям брой точки.

0 коментара

Информационен ден по проект AGROINNOECO се проведе в БТПП

Информационен ден по проект AGROINNOECO се проведе в БТПП

AGROINNOECO. е проект, съфинансиран от Европейския съюз по Програма Балкани – Средиземно море и от националните фондове на участващите страни (Гърция, Албания, България и Кипър) и е насочен към подкрепа развитието на иновативното предприемачество в сектора на агроиндустрията.

0 коментара

ОРГАХИМ дарява над 3000 л боя за детски градини

Ден преди 24-ти май в Детска ясла № 8 в Русе бяха доставени 620 л. екстериорна и интериорна боя, дарени от „Оргахим“. Освен бои, компанията е осигурила и необходимите съпътстващи продукти, с които цялата сграда ще бъде освежена в нови цветове.

0 коментара
002-scaled.jpg

Традициите срещат Бъдещето в работилници по художествени занаяти

Имат ли бъдеще занаятите в България, отива ли си, заедно със старите майстори, тази многовековна, исконно българска традиционна култура? Само образците в музеите ли ще ни напомнпт за нея в не толкова далечното бъдеще?

Статистиката е безкомпромисна.

0 коментара

За 9-та година b2b Media ще връчи своите Зелени Оскари

Националният конкурс "Най-зелените компании в България” се провежда за девета година и отличава най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности.Конкурсът се организира от b2b Media.

Официалната церемония за връчване на Зелените Оскари в 14 основни и 12 допълнителни категории ще се проведе на 7 – ми юни 2019. Организаторите от b2b Media ще отличат също и “Зелена личност”, “Зелено перо” и “Зелена медия.

0 коментара

Проведоха се поредните „Дни на Роботиката“ в Техническия университет в София

“Дни на Роботиката” е събитие, което се провежда всяка година и има за цел да събере всички технологични ентусиасти на едно място. Те показват над какво работят, разказват възможностите за развитие на проектите си, както и да споделят своя опит. Инициативата е разделена на две части. В първия ден се провеждат различни лекции, посветени на новите технологии. Инженери от водещи компании и университети разказват за своя опит.

0 коментара

VMwarе Bulgaria със сертификат за „Инвеститор клас А“

Виемуер България (VMwarе Bulgaria) бе сертифицирана като „Инвеститор клас А“ от Българска агенция за инвестиции и Министерство на икономиката, съобщиха от пресцентъра на МИ . Отличието се връчва заради продължаващият ангажимент на компанията в ИТ сектора в България, който включва разрастване на екипа с капацитет до 1000 служители.

0 коментара