Брой 4 2018

Престижните „Зелени Оскари“ ще бъдат връчени на 11 май 2018

Кампанията се провежда за осма поредна година. Организатор на конкурса е b2b Media. Кандидатстването в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” продължава до 4 май 2018 г. Ранните кандидатури се приемат до 27 април 2018 г.

0 коментара
1704_04.jpg

Връчиха Годишните награди за социално предприемачество

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова връчи Годишните награди за социално предприемачество по време на седмия Европейски форум на социалните предприятия. Форумът се проведе от 16 до 18 април в София, в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

0 коментара
1703_03.jpg

Наградиха призьорите в Националния конкурс „Млади таланти“

Церемонията по награждаването на финалистите в конкурса се проведе в Археологическия музей в София. Заместник-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов връчи наградите на победителите в Юбилейния 20 –ти конкурс. Авторите на първите три отличени проекта получиха парична награда от 1500 лв и ще представят страната ни на Европейския конкурс за млади учени през септември 2018 г. в Дъблин, Ирландия.

0 коментара

МОН подписа споразумение за сътрудничество с Дигиталната национална коалиция

С това се стартира съвместната работа между Министерството на образованието и науката (МОН) и Дигиталната национална коалиция., по проект „Е-start@school“, финансиран от Google. В рамките на проекта, 450 учители от най-малко 200 основни училища в Ловеч, Монтана, Видин, Враца и Плевен ще повишат дигиталните си умения и квалификация.

0 коментара

Как да се гарантира по-справедливо третиране на малките и средни фермери обсъдиха земеделските министри на ЕС

По време на редовното заседание на Съвета по земеделие и рибарство в Люксембург, под българското председателство, те обсъдиха предложението на ЕК за директива, относно нелоялните търговски практики по веригата на предлагането на храни. „Крайно време е да възстановим баланса в хранителната верига. Искаме да се уверим, че малките земеделски стопани и търговци на дребно функционират в справедлива и здрава търговска среда и че не се толерира злоупотреба или нелоялни практики.

0 коментара

Изискванията за сигурност нарастват заедно с дигитализацията

Нещо повече – сигурността и намаляването на рисковете са катализатор за все по-бурното развитие на дигиталните технологии и ще ги подкрепят все по-силно. Това стана ясно от проведената шеста поред Кофас конференция по управление на риска на тема „Дигитализация, автоматизация и изкуствен интелект: поемаме управлението“.

0 коментара