Брой 1 2017

Ще преодоляваме недостига на специалисти със стимули, а не със санкции

Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков на среща с ръководителите на национално представителните работодателски организации. Единствено стимули, а не санкции могат да помогнат за осигуряване на достатъчно квалифи цирани специалисти за българската икономика. Около този принцип се обединиха министърът на образованието и науката проф. Николай Денков и ръководителите на национално представителните работодателски организации на среща днес.

0 коментара

МТСП ще разчита на конструктивният диалог със социалните партньори

Това заяви министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев при приемането на поста от министъра в оставка Зорница Русинова. "Надявам се да успеем, заедно с национално представителните организации на работодателите и синдикатите, да договорим механизъм за определяне на минималната работна заплата", допълни министърът.

0 коментара

betahaus Sofia стартира с ремонтиран и обновен офис и променя изцяло ценообразуването си

По този начин ще направи коуъркинга още по-лесен и достъпен за всички. Сега моделът е максимално опростен до два абонаментни плана FLEX и​ PRO​ или гъвкавост и професионални услуги. Съоснователят и CEO на betahaus Александър Михайлов споделя още: “В betahaus има хора, не бюра. Има услуги с добавена стойност, не само офис инфраструктура и удобства. Затова решихме, че е време за промяна в предлаганите от нас услуги.

Работодателите ще могат да наемат работници от трети държави за сезонна работа

Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова утвърди, след консултации в Националния съвет по трудова миграция и трудовата мобилност, списък с икономическите сектори, включващи сезонни дейности. Такива са селското, горското и рибното стопанство, хотелиерството и ресторантьорството.

0 коментара

Малта пое председателството на ЕС

Евроклубът към БТПП проведе традиционна среща по повод поредната ротация за поемането на председателството на Съвета на ЕС. Република Малта сменя Словакия на кормилото на ЕС за срок от 6 месеца.

Традиционно с приветствие към гостите, срещата откри председателят на БТПП Цветан Симеонов, подчертавайки,че България ще займства добрият опит за своето предстоящо председателство в началото на 2018 година.

0 коментара

Фонд "Земеделие" ще кредитира одобрени проекти по Пчеларската програма

ДФ „Земеделие“ утвърди условията, при които одобрените кандидати по Националната програма по пчеларство (НПП) 2017-2019 г. ще имат възможност, чрез кредит да реализират проектите си. Облекчените условия на Схемата за кредитиране ще позволят на бенефициерите по НПП да получат предварително финансов ресурс за реализиране на одобрените им проекти по мерки А, Б, В и Д от Програмата – за нови кошери, голи роеве, отводки, пчелни майки, ветеринарно-медицински препарати.

0 коментара

Голям интерес към българския щанд на мебелно изложение IMM в Кьолн

България се представя от 12 фирми на 409 кв.м. национален щанд. Участието на изложението се организира с помощта на ИАНМСП, която частично поема разходите за наем на изложбена площ, регистрация на изложителите и медийни такси.

0 коментара

АИКБ приветства увеличаването на издръжката на студентите от приоритетни специалности

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) приветства решението на правителството да увеличи издръжката на студентите от приоритетни за бизнеса специалности.

0 коментара

Продължава набирането на кандидати за бране на ягоди в Испания

600 българи могат да се възползват от предложението на испански кооператив на производители на ягоди. Крайният срок за подаване на документите е 13 януари.

Интервютата за подбор ще се проведат през периода 23-27 януари в различни градове на страната. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март тази година. Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене.

0 коментара

Виртуална „Иновационна борса“ на сайта на БТПП

Проектът е съвместен с водеща българска софтуерна компания, която е със завоювани позиции на международните пазари и с поделения в някои големи европейски финансови и промишлени центрове. Платформа „Иновационна борса“ е представена на сайта на Съвета по иновации и развитие на технологиите при БТПП - http://inovacii.eu

0 коментара

Кофас: серията от шокове бележи края на икономическото благоденствие в Турция

В най-новия си анализ Кофас предвижда, че турската икономика ще забави растежа си, като отбележи 2.5% ръст през 2016 г. и 2.7% през 2017 г. При това правителствените разходи ще са един от основните двигатели на растежа през следващата година.

0 коментара

Капиталът на нацията

Наши ученици спечелиха 63 медала от международни олимпиади през 2016. 63 са медалите от Международната олимпиада по математика, 4 – по физика, 7 по химия, 3 – по биология, 3 – по информатика, 5 – по математическа лингвистика, 7 – по астрономия, 6 – от европейската олимпиада по природни науки, 12 – от Балканиадите по ма тематика и 8 – от Балканиадите по информатика (за старша и младша възраст).

0 коментара

ОСИГУРЯВАНЕ НА УПРАВИТЕЛ В НЯКОЛКО ДРУЖЕСТВА

С учредяването на дружество с ограничена отговорност, което може по регистрация да бъде ЕООД или ООД,  задължително се определя кой ще управлява и представлява дружеството. Той може да е както съдружник или едноличен собственик на капитала, така и трето лице. Вариантите по отношение на осигуряването им са различни.

1.Ако управителят упражнява дейност по Договор за управление и контрол (ДУК)

0 коментара