ДЪЖД, СВЕТЛИНИ И ПЪСТРИ ЦВЕТОВЕ НА 58-ИЯ ПАРАД НА МОДАТА

ДЪЖД, СВЕТЛИНИ И ПЪСТРИ ЦВЕТОВЕ НА 58-ИЯ ПАРАД НА МОДАТА

0 коментара

Дъжд, гръмотевична буря и димна завеса, преплетени със светлини и пъстри цветове. Така премина 58-ият Парад на модата в Плевен. Той се проведе на сцената на ДКТ "Иван Радоев". Организатори на проявата са Община Плевен, Сдружение "Плевенски Обществен фонд Читалища", Читалище "Лик" и Георги Ангелов, който е автор на идеята, режисурата, постановката и хореографията. Публиката се наслади на 12 уникални колекции, като четири от тях бяха на дизайнери, дебютиращи на плевенската сцена. Сред участниците имаше завършили мода в Милано, Лондон, София и Варна.

От небрежен стил до официални тоалети показаха 40-те манекени на модния подиум. Много аплодисменти получиха най-малките манекени, които представиха пъстрите детски колекции. Специално участие в спектакъла взеха цигуларят Чавдар Вълков, поп изпълнителите Биляна Добрева и Йоана Цветанова, както и танцьорите от клуба по спортни танци "Дъга" - Боян Бончев и Жени Василева. Техните изпълнения бяха съчетани с представянето на моделите.

Модния спектакъл започна с колекцията на Светла Димитрова от дизайнерски център "Ариес Уникат" – София. Тя представи най-новите си модели за лятото. В колекцията бяха преплетени грънч и пънк. Тоалети от всички цветове на дъгата демонстрира Димитър Кръстев от София, под акомпанимента на цигуларя Чавдар Вълков, а улична мода за младите хора показа Теодора Кьосева, също от столицата. Галя Златева, от Варна, се представи с две теми - детска модна линия и авангардна мода за дамите. Своя колекция представи дизайнерско студио "Модалаб" - София, което е създадено от пет млади и талантливи дизайнери. За втори път се представи Марта Мешинска от Плевен. В първата част на модната и линия бе показана улична мода - за млади майки и зрели жени, а втората тема бе небрежна елегантност. Сред четирима дебютанти беше плевенчанката Габриела Пекова. Тя изненада публиката със 17 модела, създадени съвместно с майка й - Маруся Пекова като към всеки тоалет имаше специално изработен аксесoар. С две теми - авангардна мода, която може да бъде носена от всички възрасти и официална мода за коктейли дебютира Александра Мешкова, от София която е завършила мода в Милано. С детска модна колекция, която предизвика много емоции и настроение сред публиката, се представи Марчела, също от София. Модния спектакъл завърши със стилна официална колекция, създадена от дебютиращата Натали Александрова от Благоевград, която е завършила Нов Български Университет със специалност Мода.

Бижутата, които бяха показани по време на ревюто, са на Мария Църкова от Плевен, аксесоарите - на Елица Иванова от София, а гримът - на Снежина Желязкова от Плевен.

ДЪЖД, СВЕТЛИНИ И ПЪСТРИ ЦВЕТОВЕ НА 58-ИЯ ПАРАД НА МОДАТАДЪЖД, СВЕТЛИНИ И ПЪСТРИ ЦВЕТОВЕ НА 58-ИЯ ПАРАД НА МОДАТАДЪЖД, СВЕТЛИНИ И ПЪСТРИ ЦВЕТОВЕ НА 58-ИЯ ПАРАД НА МОДАТА