Брой 9 2018

Институт КОНФУЦИЙ организира Седмица на Китайското кино

Официално откриване на Седмицата е на 1- ви октомври от 17.30 ч в Дома на киното, София, с прожекция на филма ‘Завръщане у дома”. Безплатни билети се издават на касата на Дом на киното, ул. ‘Екзарх Йосив’ 37

0 коментара

Първа копка на завод

Инвестиция от 32 млн. евро ще осигури 2000 работни места. Това планира да направи германската компания за автомобилни кабелни инсталации Леони в региона на град Плевен.

0 коментара

Открива се 13-то търговско изложение „Доверете се на българското”

Над 40 фирми – производители и търговци, предлагат български :храни, козметични продукти, облекло, трикотаж, обувки, чанти, детски артикули, стоки за бита и други.75 % от участниците са малки фирми. Всеки ден ще се тегли томбола с атрактивни награди, предоставени от изложителите.Място на провеждане: изложбена зала ЦУМ, партерРаботно време: 28 септември – 7 октомври от 10.00 до 19.00 ч.Организатор: Българска търговско-промишлена палатаВходът е Свободен.

0 коментара

БАИТ отваря врати за членство на компании от други сектори на икономиката

Към БАИТ вече ще могат да се присъединяват компании, които работят активно за своята дигитализация, произвеждат продукти или предоставят услуги, базирани преобладаващо на информационни и комуникационни технологии /ИКТ/. Това става възможно с промените, които Общото събрание, състояло се на 5 юли 2018 г., прие в Устава на сдружението и вписани в Търговския регистър на Агенцията по вписванията на 11.09.2018 г.

0 коментара

Вносните храни да бъдат придружавани със сертификат

Това предвижда законопроект за изменение и допълнение на Закона за храните, с цел премахване на т.нар. „двойни стандарти“. Законопроекта е разработен съвместно със съюз „Произведено в България“ и Национален съюз на земеделските кооперации в България, обяви на пресконференция председателят на АИКБ Васил Велев.

0 коментара

БТПП представи класацията „ТОП 100”

В 20-то издание на „ТОП 100” са обработени данните на над 6500 фирми от страната, които произвеждат около 83% от БВП през 2017 година. Класацията включва няколко критерии, отчитащи приходите от продажби, печалбата и собствения капитал. Извършено е и класиране на регионален принцип.Фирмите на лидерските позиции ще бъдат наградени на официална церемония в края на годината.

0 коментара

Hyundai ще направи премиера на KONA Electric на ELECTRO MOBILITY EXPO

Така България става една от първите страни в Европа, където корейският производител предлага изцяло електрическата версия на компактния SUV KONA. Моделът идва с впечатляващите 204 к.с. максимална мощност и 395 Нм въртящ момент, а 64-киловатчасовата батерия му позволява да измине до 480 километра с едно зареждане.

0 коментара

ИАНМСП представи Анализ на дейността по интегриране на МСП на международни пазари

Организираните участия на МСП в международни панаири, изложения и прояви, чрез подкрепата на ИАНМСП, са ключови за успешното реализиране на връзки и контакти с търговски партньори. С участието си в тях, предприятията успяват да привлекат интереса на чуждестранни партньори, да спечелят повече международна популярност и в резултат на това, да сключват успешни договори за износ.

0 коментара