БАИТ отваря врати за членство на компании от други сектори на икономиката

БАИТ отваря врати за членство на компании от други сектори на икономиката

0 коментара

Към БАИТ вече ще могат да се присъединяват компании, които работят активно за своята дигитализация, произвеждат продукти или предоставят услуги, базирани преобладаващо на информационни и комуникационни технологии /ИКТ/. Това става възможно с промените, които Общото събрание, състояло се на 5 юли 2018 г., прие в Устава на сдружението и вписани в Търговския регистър на Агенцията по вписванията на 11.09.2018 г.

До момента членове на БАИТ можеха да бъдат само компании, чиято дейност е свързана с разработването, производството и търговията с продукти и услуги от сферата на ИКТ или с обучение и осъществяване на образователни инициативи в горепосочените области.

„Дигиталната трансформация коренно променя всеки бизнес. Зараждат се все повече индустрии, които са базирани и изцяло зависят от приложението и развитието на съвременни информационни технологии. Границите на нашия бранш са все по-трудно различими. И ние правим първата стъпка в трансформацията на Българската асоциация по информационни технологии в Българска дигитална асоциация.“, каза Огнян Траянов, Председател на УС на БАИТ.

В същото време, БАИТ продължава да работи активно за дигиталната трансформация на българските предприятия, като осъществява партньорства с браншови организации от други сектори. Целта на тясното сътрудничество е представяне на възможностите, които новите технологии дават, за повишаване на производителността и конкурентоспособността на фирмите и бързото им навлизане в Индустрия 4.0.

Повече на http://www.bait.bg