Брой 8 2016

Започна „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ”

Двадесет и четвъртото издание на международния филмов фестивал „Любовта е лудост”, който традиционно се организира от Фестивален и конгресен център, започна във Варна. За официалното откриване беше показана последната творба на легендария Вернер Херцог - „Кралицата на пустинята”, а час преди това гостите на фестивала минаха по червената пътека, сред шпалир от военни моряци.

0 коментара

МТСП публикува за обсъждане проект на Условията за кандидатстване по схема „Развитие на социалното предприемачество“

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Ви кани да изпратите своите предложения и становища по проекта на Условията за кандидатстване по схема „Развитие на социалното предприемачество“. Предложенията си можете да изпратите на електронна поща [email protected]. Крайният срок е 17:30 часа на 19.08.2016 г. (включително)

0 коментара

Масови проверки на сектора за стъклопакети и прозорци

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира проверка на стъклопакети. Най-честите нарушения са свързани с липса на необходимите документи и маркировки за качество. При покупка на дограма потребителят трудно може да разбере какъв стъклопакет е вложен. Затова е необходимо при монтажа на дограмата да изискате от производителя декларация за експлоатационни показатели, с което той поема отговорността за произведения от него продукт по отношение на качеството.

0 коментара