Брой 7 2013

Силната буря остави без ток големи райони на столицата

Екипите на ЧЕЗ работят за възстановяване на електрозахранването

Силната буря, която връхлетя София в късния следобед на 8 юли, причини смущения в електрозахранването на столицата. Изключена е подстанция „Орион“. Засегнати бяха кварталите „Надежда“ 1, 2 и 3 и „Люлин“ 1 и 2. Аварийните екипи поетапно възстановяват електрозахранването, но работата им е затруднена от усложнената обстановка след бурята – паднали дървета, наводнени улици и шахти.

0 коментара

Мариян Гюров: „Една картина става най-чувствена, когато си истински влюбен”

Мариян Гюров е 26-годишен художник от град Самоков. В момента живее в град София, работейки като татуировчик. Наскоро печели конкурса „Картина на мнозина”, като един от четиримата художници, събрали най-голям вот от публиката. След като завършва средното си образование, Мариян прекарва две години в изследване и обучение в областта на уличното изкуство и култура. Завършва Националната художествена академия, като бакалавър по Керамика през 2012г. при проф Б. Бончев.

0 коментара

Иван Русланов: "Стремете се да оставяте правилните поуки за бъдещето"

Иван Русланов е роден на 18-ти април 1991 година в град Костинброд. Следва 4-ти курс, специалност Журналистика в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). През 2008-ма печели наградата „Млад автор на годината” от „Национални клуб за фентъзи и хорър Конан”. През декември 2010 година печели място сред трите романа в конкурса на „Фондация Буквите”, „Търся издател” с романа си „Черният ангел: Раждането на един от нас”.

0 коментара

Записки под кревата

Мерилин Монро е била страстна читателка. Сред любимите й четива са произведения на Фройд, Бекет и Флобер. Онова пък, което самата тя е написала, може да се прочете в една новоизлязла книга със заглавие "Да обичаш смело".

0 коментара

Дали и Лорка: една неизживяна любов

"Любовта ни бе страстна, но трагична" - така художникът Салвадор Дали описва връзката си с поета Федерико Гарсия Лорка. Писмата, които двамата си разменяли в продължение на години, разкриват истината за тяхната любов.

0 коментара

Активизиране на икономическите ни отношения с Русия обсъждаха на среща в МИЕ

В дискусията, която се проведе по инициатива на Министерството на икономиката и енергетиката, участваха заместник-министър Красин Димитров, посланикът на България в Русия Бойко Коцев, изпълнителният директор на Агенцията за малки и средни предприятия Богдана Ваташка – Анави, директорът на българския център за промишлеността в Москва Илиян Цонев, представители на Агенция Митници, КРИБ, БТПП, БСК, АИКБ, Браншовата камара по машиностроене, СОМАТ и други.

0 коментара

Среща по сформиране на работни групи по проблематиката на МСП в рамките на инициативата „Бизнесът предлага“ проведе ИАНМСП

„Идеята на инициативата „Бизнесът предлага“ е да започнем работен диалог между всички заинтересовани страни с оглед генериране на конкретни мерки и предложения в посока насърчаване развитието на малките и средните предприятия. Нашата цел е да намерим действаща, работеща формула на партньорство и диалог между държавна администрация и бизнеса, за да бъдем максимално полезни и ефективни“, подчерта и.д.

0 коментара

Дискусия в МТСП, във връзка с разработване на програми за заетост

Във форума участваха заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова, заместник-министърът на младежта и спорта Мая Тодорова и над 40 представители на младежки организации.

„Националният план за изпълнение на „Гаранцията за младежта” ще бъде в направления информиране и ориентиране на младежите, обучения, субсидирана заетост, предприемачество и мобилност с цел включване в заетост”, посочи министър Адемов.

0 коментара

До края на годината ще бъде приет пакет за субсидирана заетост на младежи

МТСП изготвя и пакет от мерки, включително законодателни, за повишаване заетостта на младежите и пригодността им към заетост в рамките на европейската инициатива „Гаранция за младежта”. „Около 100 милиона евро от Европейския съюз (ЕС) ще бъдат заделени през следващите две години за стимулиране на младежката заетост в България”, напомни министър Адемов.

0 коментара

Договаряне между работодатели и синдикати за размера на минималния осигурителен доход

Стартираха преговорите по размера на минималния осигурителен доход (т.нар. минимални осигурителни прагове) за 2014 г., съобщиха от пресцентъра на БСК. Договарянето между работодатели и синдикати по браншове трябва да приключи на 27 август, а за 28 август е насрочено заключителното заседание на работната група при МТСП.

0 коментара