Споразумение за сътрудничество подписаха Министерството на образованието и науката и Министерството на културата


Трето по ред споразумение за сътрудничество между Министерството на образованието и науката и Министерството на културата, подписаха министрите Красимир Вълчев и Боил Банов в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Споразумението предвижда учебни занятия да се провеждат и в библиотеките, освен в галерии и музеи.

Министър Вълчев определи библиотеката не само като източник на информация, а като място, където едно дете да се научи да търси, да извлича информация и да формира комуникативни умения. През изминалата година е финансирано посещението на около 7000 деца в различни културни институции и постановки. "Тази година ще разширим програмата като добавим и библиотеките“, каза още министър Вълчев.

Министър Банов подчерта, че споразумението ще разшири възможността културата да бъде част от израстването на младите хора. По думите му над хиляди са събитията, които се осъществяват в българските музеи, галерии и театри.

Директорът на Националната библиотека доц. д-р Красимира Александрова посочи, че това споразумение ще даде възможност на библиотеката да бъде естествен посредник между семейството и училището и да подпомогне образованието на децата и учениците.

Повече на: https://www.mon.bg/bg/news/3841