БОЖИДАР ДАНЕВ БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА BUSINESSEUROPE

БОЖИДАР ДАНЕВ БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА BUSINESSEUROPE

0 коментара

Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев беше избран за Вицепрезидент на BusinessEurope (Конфедерация на европейския бизнес), а Бранимир Ханджиев (главен директор в БСК) - за член на Изпълнителното бюро на BusinessEurope, по време на годишната среща на Съвета на президентите на европейската бизнес организация, проведена на 30 ноември и 1 декември т.г., в Талин (Естония).

BusinessEurope е водещата европейска бизнес организация. Създадена е през 1958 г. и седалището й е в Брюксел. Със своите 40 национални членове (индустриални и работодателски федерации) BusinessEurope представлява 20 милиона големи, средни и малки предприятия от всички сектори на икономиката в 34 европейски страни. Президент на BusinessEurope от 2013 г. е Ема Марчегалия (президент на италианската бизнес организация „Конфиндустрия“).

BusinessEurope е гласът на европейския бизнес, който играе решаваща роля в Европа, като главна хоризонтална бизнес организация на ниво ЕС. Основната й цел е да представлява и защитава интересите на европейските предприятия пред европейските институции, като подпомага фирмената конкурентоспособност. BusinessEurope е сред най-сериозните лобисти в институциите на ЕС и със своите становища по съществени въпроси оказва влияние върху процеса на вземане на решения в Европейската комисия и Парламент. BusinessEurope е и основен участник в европейския социален диалог със синдикалните организации.

БСК е единствената българска организация, която е член на BusinessEurope от 1999 година и участва активно в нейните дейности.

БСК ще бъде домакин на следващата среща на Съвета на президентите на BusinessEurope, която ще се проведе в София, на 17 и 18 май 2018 г.

Повече на www.bia-bg.com