Успешно приключи първото присъствено състезание VIVA Математика

Успешно приключи първото присъствено състезание VIVA Математика

0 коментара

В надпреварата взеха участие близо 30 ученици между 9 и 12 клас от цялата страна, които са показали най-добри резултати на предварителните онлайн съревнования в интерактивната платформа VIVA Cognita. Успешно завърши първото присъствено състезание VIVA Математика, което се проведе в Централното управление на VIVACOM, София. За първи път в контролирана среда, а не пред своите компютри, участниците премериха сили помежду си не само за вярно решение на задачите, но и за бързина. Всички получиха сертификати за доброто представяне, а победителите в предварително зададените четири категории – от 9 до 12 клас, бяха отличени със специални награди. Първенците в отделните групи си тръгнаха с таблети Samsung Galaxy Tab E. Сребърните победители в състезанието спечелиха многофункционални мобилни телефони Lenevo A5000, а младежите, класирали се на третите места, получиха ваучери за пазаруване от книжарници Хеликон - всеки на стойност 100 лв.

Повече информация за класирането и имената на победителите може да бъде намерена на сайта www.vivacognita.org в секция „Новини“.

Платформата VIVA Cognita предлага иновативни методи за преподаване на математика благодарение на 700те интерактивни задачи, които са специално разработени в партньорство с Института по математика и информатика – БАН и Съюза на математиците в България. Тя е създадена през 2014 г., а днес задачите в нея разширяват знанията на 3 500 активни ползватели.