Кръгла маса „ЗА икономика на светло“ проведе АИКБ


Втората по ред кръгла маса „ЗА икономика на светло“, показва устойчивост в усилията на Асоциацията на индустиалния капитал на България за ограничаване на сивите практики и стимулиране на изрядно, законно поведение от страна на стопанските субекти и гражданите. За значението на проблема е показателно участието в Кръглата маса на представители на правителството, на социалните партньори, на бизнеса, на гражданското общество, академичната общност и медиите.

В Кръглата маса участваха Бойко Борисов , на Томислав Дончев - заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, на Владислав Горанов - министър на финансите, Божидар Лукарски - министър на икономиката, Васил Велев - председател на УС на АИКБ, проф.д-р Стефан Петранов - ръководител на екипа за създаване на Композитния индекс "Икономика на светло" и Пламен Димитров - президент на КНСБ.

Очертани бяха предизвикателствата, както и възможностите за прилагане на мерки за ограничаване на неформалната икономика, бяха споделени опитът и добрите практики, прилагани до момента. Докладът за актуализация на Композитния индекс „Икономика на светло“ за 2014 г. изнесе Проф. д-р Стефан Петранов, ръководител на екипа за създаване на Композитен индекс „Икономика на светло“.

Докладите, изказванията и снимки от събитието на http://www.bica-bg.org