БСК и ЦКС в подкрепа на пострадалите от наводненията в Мизия


Българската стопанска камара инициира кампания сред членовете си, за набиране на средства в подкрепа на пострадалите от наводненията в Мизия и региона. Председателят на Управителния съвет на камарата, Сашо Дончев изпрати писмо до регионалните, браншовите и местните организации, както и до фирмите, които членуват в БСК, в което ги призовава „да направим възможното и да помогнем на поредните наши изоставени на съдбата си сънародници да се справят по-бързо с последиците от бедствието, съобщиха от пресцентъра на Камарата.

Кампанията се организира в партньорство с Централния кооперативен съюз, в чиято сметка ще се набират средствата. ЦКС ще организира и доставката на продуктите, закупени със средствата, дарени от бизнеса. Набраните средства ще бъдат насочени за закупуване на най-нужното - бутилирана вода, трайни, неразвалящи се, пакетирани хранителни продукти, консерви, одеала, спални чували и др. БСК и ЦКС вече направиха първата стъпка, като осигуриха повече от 15 000 литра минерална вода за бедстващите домакинства.

Членовете на БСК и всички желаещи могат да помогнат на хората от пострадалия регион, като направят парично дарение по банковата сметка на Централния кооперативен съюз, открита специално за хуманитарната акция. Предприемачите, които искат да направят материално дарение, могат да се свържат с централата на БСК, за да получат допълнителна информация.