Брой 9 2019

Инфо ден по Националната програма „ИТ бизнесът преподава“ се проведе в София

Програмата на Министерството на образованието и науката в партньорство с БАИТ, БАСКОМ и БАА е по идея на Огнян Траянов. „ИТ бизнесът преподава“ стартира от тази учебна година и включва три модула. Предвижда се представители на технологични фирми да организират семинари за учениците от 1-ви до 10-ти клас.

0 коментара

Кръгла маса обсъди мерки за ограничаване на измамите с болничните листове

Асоциация на индустриалния капитал в България настоява, по примера на повечето европейски страни. при изплащане на болничните да се въведе период на изчакване.

0 коментара

АЗ стартира прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи

Агенцията по заетостта стартира нов прием на заявления по проект „Родители в заетост” от 17.09.2019 г. до изчерпване на финансовия ресурс.

В рамките на предходните приеми, 3 368 родители са одобрени от общо 4 854, подали заявления. 5 387 безработни лица пък са изявили желание да бъдат наети като детегледачи, а одобрените са 3 917. Сключени са 2 769 трудови договори с детегледачи.

0 коментара

Изложение ТМТ Експо ще представи тенденциите в текстилната индустрия

От 25 до 27 септември ТМТ Експо в Интер Експо Център в София ще се представят тенденциите при материалите, машините и технологиите в текстилната индустрия. Професионалисти от България и чужбина ще споделят опит и идеи, ще се запознаят с машините, технологиите от последно поколение и тенденциите и ще „сверят часовниците си.

0 коментара

Kитайски производител на електробуси проучва пазара на България

Китайски производител на електробуси, единственият, получил европейски сертификат за всичките му компоненти Alfa Bus е на посещение в България по покана на министъра на икономиката Емил Караниколов. Двете страни обсъдиха в детайли възможностите за сътрудничество, потенциалната инвестиция и институционалната подкрепа от страна на държавата. На срещата присъстваха членове на Борда на директорите и заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

0 коментара