Брой 6 2019

Фондът на фондовете предоставя ресурс от 25 милиона лева за микрокредитиране

Кредитите се отпускат с финансов инструмент „Микрокредитиране със споделен риск“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, чрез финансовите посредници Първа инвестиционна банка, „Микрофонд“ и „СиС Кредит.“ Te ще предоставят микрокредити на стартиращи и социални предприятия.Изпълнителният директор на Фонда на фондовете Александър Георгиев подписа договорите с тримата избрани финансови посредници.

0 коментара
1790_03.jpg

Конференция „Бизнесът и регионите“ обсъди как да преодолеем икономическите неравенства между тях

Конференцията е организирана от списание „Икономист“ и Българската стопанска камара (БСК). В нея участваха министри, кметове, икономисти и представители на бизнеса.

0 коментара

14 финансови инструмента ще бъдат обединени в бъдещата финансова програма на Европейската комисия „Инвестирай в Европа“

„Българската банка за развитие заявява готовността си да участва като прилагащ партньор в предстоящата мащабна финансова програма на ЕК “InvestEU”. Това заяви главният изпълнителен директор Стоян Мавродиев по време на откриването на международния икономически форум на ББР, под наслов „Пътища за партньорства“.

0 коментара

Над 5500 посетиха TRUCK EXPO 2019 на Летище „Лесново“

Тук водещи автомобилни марки показаха последните тенденции в подобренията на двигателите, производителността, емисиите и външния вид на камионите. Асфалтът под тунингованите влекачи буквално „се огъна“ в ритъма на темпераментна музика и впечатляващите машини, дошли на Летище „Лесново“ специално за първото издание на TRUCK TUNING SHOW – част от съпътстващата програма на най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия.

0 коментара

Цветан Симеонов е преизбран за председател на Управителния съвет на БТПП

ХХХIV-то  Редовно Общо събрание на БТПП избра нов 87-членен Управителен съвет. За председател на Управителния съвет на БТПП бе преизбран Цветан Симеонов. За заместник-председатели  на УС на БТПП бяха избрани Красимир Дачев и Тодор Табаков.

За членове на новия Изпълнителен съвет на БТПП, освен председателят и зам.-председателите, бяха избрани Валентина Зартова, Васил Тодоров, Гена Събева, Емил Пеев, Иван Стоименов, Лъчезар Искров.

0 коментара