Цветан Симеонов е преизбран за председател на Управителния съвет на БТПП

Цветан Симеонов е преизбран за председател на Управителния съвет на БТПП

0 коментара

ХХХIV-то  Редовно Общо събрание на БТПП избра нов 87-членен Управителен съвет. За председател на Управителния съвет на БТПП бе преизбран Цветан Симеонов. За заместник-председатели  на УС на БТПП бяха избрани Красимир Дачев и Тодор Табаков.

За членове на новия Изпълнителен съвет на БТПП, освен председателят и зам.-председателите, бяха избрани Валентина Зартова, Васил Тодоров, Гена Събева, Емил Пеев, Иван Стоименов, Лъчезар Искров.

Приетите от Общото събрание Насоки за дейността в периода 2019 – 2023 включват: създаване на по-благоприятна среда за българското предприемачество, за неговото устойчиво и независимо развитие; повишаване на конкурентоспособността и експортния потенциал на фирмите; развитие на съществуващите форми на гъвкава заетост; насърчаване разкриването на високотехнологични и високопроизводителни работни места; подготовка на мениджъри за корпоративно управление с изкуствен интелект; регулиране на миграцията и подобряване условията за внос на дефицитна за страната работна сила; стабилно развитие на българската икономика; стимулиране на инвестиционната дейност, вкл. чуждестранните инвестиции.

Утвърден бе бюджет за приходите по дирекции и разходите по икономически елементи за периода 2019 – 2023 г.

Повече информация на https://www.bcci.bg/news/16191