Брой 1 2019

ББР въвежда нов продукт в подкрепа на частните земеделски стопани

Продуктът е за индиректно финансиране на частните земеделски стопани. Он-лендинг програмата ще се реализира в партньорство с желаещите финансиране взаимоспомагателни кредитни кооперации на частни земеделски стопани, които ще бъдат получатели и дистрибутори на финансирането от страна на държавната банка.

0 коментара

Български щанд на световното изложение FITU

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на световното изложение FITUR. Туристическият форум се провежда в испанската столица Мадрид в периода 23-27 януари. Тази година събитието се организира за 38 път и в него участват най-големите испански туроператори и туристически агенции и представители на бизнеса от стотици страни.

0 коментара

„Оргахим" избра Органик нюанс на зеленото за цвят на 2019 г.

За четвърта поредна година компанията определя цвят и тенденция, която ще повлияе върху предпочитанията в интериорния дизайн и архитектурата през следващите 12 месеца. Церемонията се състоя в Амфитеатъра на х-л „Арена ди Сердика“ в София и събра на едно място водещи интериорни дизайнери, колористи, архитекти и експерти в строителния бранш. Цвпт на гпдината е Платформа, която дава погледа на професионалната гилдия към възможностите за работа с цветовете.

0 коментара

Традиционната среща на Евроклуба на БТПП представи отчета и поемането на Председателството на ЕК

На срещата, организирана от Enterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата, бяха представени постиженията на Австрийското председателство на Съвета на ЕС и поемане му от Република Румъния. В срещата участваха посланиците на двете председателстащи страни, дипломати, представители на бизнеса, неправителствени организации и медии.

0 коментара

Приключиха номинациите за Наградите на БАИТ за 2018 г

Приключиха номинациите за Наградите на БАИТ за 2018 г

Направени са общо 120 регистрации от 97 личности и компании. Най-оспорвана в тазгодишния конкурс с 16 кандидатури се очерта категорията Значителен корпоративен ИКТ проект. В нея се конкурират разнообразни по отношение на мащаб, иновативност и сфера на приложение проекти, които демонстрират капацитета на българските компании.

0 коментара

МТСП организира кариерни форуми за връщане на българи от чужбина

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще организира кариерни форуми в страни, в които има големи български общности. Целта на инициативата е български граждани, които учат, живеят и работят в чужбина да бъдат запознати с възможностите за стартиране или продължаване на своята професионална реализация в родината, за да могат да вземат информирано решение за завръщане в България. През 2019 г.

0 коментара

Среща в АИКБ обсъди възможностите за взаимодействие с Монистерството на икономиката

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова и министърът на икономиката Емил Караниколов се срещнаха с браншовите работодателски организации на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ). На срещата бяха обсъдени възможностите за взаимодействие по част от приоритетите, които АИКБ определи за свои ключови през 2019 г.

0 коментара

Амбициозен проект за дигитализация на МСП

Българската търговско-промишлена палата стартира по Оперативна програма „Добро управление” амбициозен проект „ДИГИТАЛНИ МСП – Стимулиране на приноса на МСП в реализирането на политиките за дигитализиране на икономиката”. Целта е разработване на инструментариум за повишаване на активното участие на бизнеса, неправителствените бизнес структури и гражданите в разработването, реализирането и мониторинга на политиките за дигитализиране на икономиката.

0 коментара

Системата за превенция на здравето на работещите у нас има нужда от подобряване

Семинар обсъди темата „Европейски модел на превенция на здравето на работещите“. Оценка на проблемите на превенцията на здравето в страната и възможностите, които се откриват с въвеждането на Европейските норми и практики направиха доц. д-р Кирил Карамфилов, Медицински университет-София, и д-р Петя Георева, дм, управител на ЦПЗ.

0 коментара