Брой 5 2013

Общественият съвет за младежки политики към кмета на Троян, избра свое ръководство

На свое заседание, в края на миналата седмица, Общественият съвет за младежки политики към кмета на Община Троян избра свое ръководство. Председател е Камен Ошанов, който работи в сферата на частния бизнес; зам.-председател – Радосвета Доневска. Нейно занимание е изработването на художествена керамика, авторски бижута, фотография, самодейна театрална дейност. Секретар на Съвета е Митко Стоев, който е студент в Техническия университет.

0 коментара

Десертно вино от Македония CHATEAU KAMNIK, е най-доброто балканско вино за 2013

Около 400 вина от Балканите се състезаваха в 5 категории: пенливо, сухо бяло, сухо розе, сухо червено и десертно вино. Международното жури оцени по Австралийската система вина от 11 балкански страни. То бе председателствано от Константинос Лазаракис MW, единственият носител на титлата Master of Wine на Балканите.

0 коментара

В2В срещи с компании от Република Сърбия по програма за трансгранично сътрудничество

партньори по проекта.

Форумът бе открит от Мариана Танчева, директор „Европейска интеграция и европейски проекти” към БТПП, която  отбеляза, че Палатата и сръбските партньори  са убедени, че реализирането на проект „CONNECTION“ ще насърчи трансграничното икономическо сътрудничество между бизнеса в пограничните райони.

0 коментара

Пощенска банка с приз за Картов продукт на потребителите за 2012 г

Призът за „Най-динамичен картов продукт за 2012г.” отиде при „Банка ДСК”. „Сосиете Женарал Експрес банк” взе награда за «Най-иновативен картов продукт на 2012», а специалната награда „Картов продукт на потребителите 2012г.”, избран чрез гласуване в социалната мрежа Facebook, се присъди на „Пощенска банка” за кобрандираната кредитна карта с магазин IKEA.

0 коментара

200 български студенти ще работят в Германия следващото лято

Молби ще се приемат до 21 декември 2012 г в регионалните Бюра по труда

Бюрата по труда в градовете, в които има висши учебни заведения или клонове/филиали на висши училища, започват приемането на документи на 200 студенти за лятна ваканционна заетост в Германия през 2013 г.

БТПП работи по проект за създаване на мултимодални транспортни решения за бизнеса

logos.jpg

Основна цел на проекта е транспортните решения да свързват пристанищата по Черно, Егейско и Адриатическо море със съществуващата ж.п мрежа и речна система в Югоизточна Европа.

0 коментара

През юни започва приемът на проекти за модернизиране на стопанства по Програмата за развитие на селските райони

Фермерите ще могат да кандидатстват по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), приемът е насочен към кандидати с одобрени проекти по мерки 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”; производителите на плодове и зеленчуци (конкретните култури ще бъдат посочени в заповедта за отваряне на прием); както и фермерите с проекти за модернизиране на стопанст

0 коментара