На вниманието на земеделските производители

На вниманието на земеделските производители

0 коментара

Актуална информация от заседание на Управителният съвет на ДФ „Земеделие
3,2 млн. лв. се предоставят на преработвателни предприятия за изкупуване на родни плодове и зеленчуци

Управителният съвет на ДФ „Земеделие” разпредели 3,2 млн. лв. за 2020 г. по схемата de minimis за компенсиране на част от разходите за транспорт от стопанството до преработвателното предприятие, логистика, сортиране на продукцията, нейното почистване, калибриране и съхранение на готова продукция от праскови и нектарини, сливи, малини, домати, пипер и патладжан. Помощта е част от мерките, които се въвеждат от държавата като облекчения за земеделските стопани, заради пандемията от коронавирус (COVID-19).

ДФЗ отпуска 15 млн. лева за нисколихвени кредити на зърнопроизводителите

Зърнопроизводителите ще могат да се възползват от нисколихвени кредити за производството на пшеница, реколта 2021 г. в размер на 15 млн. лв. Това реши на свое заседание УС на Държавен фонд „Земеделие“.

Стопаните ще получат 84 млн. лева отстъпка от акциза за газьола за 2020 г.

Земеделските стопани ще получат през 2020 г. до 84 млн. лв. по схемата "Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство". Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ одобри указанията, по които ще се прилага схемата за Кампания 2020.

Проектите в мониторинг по ПРСР ще могат да се анексират заради COVID-19

ДФ „Земеделие“ дава възможност на бенефициентите по ПРСР 2014-2020 да анексират подписаните договори. От облекчението могат да се възползват кандидати с контракти, по които е извършено окончателно плащане и са в мониторинг. Промяната има за цел да помогне на кандидатите по-лесно да преодолеят определени затруднения, възникнали следствие на мерките за ограничаване на пандемията от COVID-19.

И напомняне, че на 31 юли изтича срокът за кандидатстване по училищните схеми

ДФ „Земеделие“ напомня на кандидатите по двете европейски схеми „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, че могат да подават заявленията си за одобрение за учебната 2020/2021 година до 31 юли 2020 г. Документи се приемат в съответната областната дирекция на ДФЗ по седалище и адрес на управление на заявителя.

Повече информация по всичките теми на https://www.dfz.bg