Стартира 44 тият Софийски международен панаир на книгата

Стартира 44 тият Софийски международен панаир на книгата

0 коментара

В Национален дворец на културата официално бе открит 44 тият Софийски международен панаир на книгата, който предлага повече от 60 премиери, срещи с писатели и тематични събития. „За пореден път това е най-големият панаир на книгата с над 200 изложители, разположен на 1500 кв.м. застроена площ. Горди и благодарни сме на читателите и тяхната ангажираност и интерес“, сподели Веселин Тодоров, председател на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга” (АБК).

„Панаирът на книгата е един от най-хубавите празници на словото, каза Михаела Петрова, ръководител на „Национален център за книгата“ към НДК и добави, че 44-тото му издание е посветено на неочаквани срещи и откровения. „Всяка книга, до която ще се докоснете, всяка пътека, по която ще ви поведе един автор, ще разкрие пред вас неочаквани срещи и откровения – не ги пропускайте“, призова още Михаела Петрова.

„НДК все повече се обживява”, отбеляза Малина Едрева, председател на Комисията по образование, култура и наука към Столичния общински съвет при откриването на изложението.

Повече за НДК можете да откриете тук: https://goo.gl/aYyRtA