505 работни места в администрацията по програма „Старт на кариерата”


МТСП и Агенцията по заетостта обявиха процедура по програмата „Старт на кариерата”. Чрез нея, висшисти до 29-годишна възраст могат, в рамките на 9 месеца, да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност.

457 младежи ще получат възможност да започнат трудовия си стаж в централни ведомства- Министерски съвет, във всички министерства, в Агенция по заетостта, Агенция за социално подпомагане, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”, Агенция „Митници”, Агенция за държавна финансова инспекция, Комисия за защита от дискриминация, Комисия за защита на потребителите и др. В областните администрации работните места са 48.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, администрация и управление, социални дейности, инженери, архитекти, строители, еколози и др.

Изискванията към кандидатите са: възраст до 29 ненавършени години към 20.05.2016 г. включително, завършено висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място и да нямат трудов стаж по специалността.

Срок за подаване на документи - до 20 май 2015 г,. включително, в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни или заети.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване на https://www.az.government.bg, както и във всички бюра по труда.